Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Kartoffel-porre-suppe er en rigtig klassiker i suppekøkkenet. En vegetarisk suppe, der er nem, cremet og hurtig at lave. Og god med sprød topping!
Elsker du en nem, cremet og fyldig suppe, er kartoffel-porre-suppe lige noget for dig. Simple ingredienser, der tilsammen bare mætter og tilfredsstiller smagsløgene.
Oprindeligt kaldte jeg det en kartoffelsuppe, men det er faktisk lige så meget en porresuppe, så nu hedder den retteligt kartoffel-porre-suppe. For smagens skyld har jeg også tilføjet lidt knoldselleri, som jeg bare synes er en magisk ingrediens i suppe.Du kan også bruge bladselleri, hvis du har det. Det koger ikke helt så meget ud, som knoldsellerien, men du kan sagtens få en god blendet suppe med den, bare du skærer den i skiver først.
Kartoffelsuppen er en god hverdagssuppe, der kun tager en halv time at lave.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Jeg elsker en cremet suppe, og jeg elsker den endnu mere, hvis den får lidt sprødt på toppen. Her er det klassiske valg nok bacon, men det spiser jeg ikke, så her får du nogle vegetariske alternativer. (Og du gør bare, som du har lyst, jo).
Jeg brugte nogle optøede grønne ærter og lidt helt fintsnittet porre på toppen. Derudover synes jeg altid, det er en god ide med lidt brød til suppe. Her får du lidt idéer:
Jeg elsker en cremet suppe, men jeg bruger faktisk ikke altid fløde. Kartoflerne gør suppen tyk og lækker helt af sig selv.
Men et tip, der faktisk er værd at bide mærke i er at blende hvide bønner i suppen, bare dem fra dåse. Det giver både fylde og protein og blender også godt ind i smagen.
Den her kartoffel-porre-suppe er sådan en ret, der elsker tøm-køleskabet-mentalitet. Har du lidt blomkål? I med det. En halv squash eller en slatten gulerod, der har set bedre dage? Den ryger med. Jeg har også lavet suppen med søde kartofler i stedet for almindelige – det smager skønt og giver lidt ekstra sødme. Og hvis du er til et lille kick, så prøv med lidt friskrevet ingefær eller et drys chiliflager. Så kommer den lidt i familie med min suppe med søde kartofler:
Kartoffelsuppe er som skabt til fryseren. Når jeg laver kartoffel-porre-suppe, laver jeg gerne en stor portion, så der bliver rester til fryseren. Her holder den fint nogle måneder ved -18 grader. Men spis den, inden det bliver sommer, ikk!
Det er en god idé at undlade fløde i den del, du vil fryse – den kan du tilsætte, når du varmer suppen op.
Da jeg var barn, var suppedagene ekstra gode. For vi fik altid dessert efter suppen. Typisk pandekager eller donuts – men i sæsonen kunne det også være en dessert med fx æbler og brombær eller med blommer.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)