Kartoffel-porre-suppe med topping
Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?

Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?

Kartoffel-porre-suppe – vegetarisk suppe

Kartoffel-porre-suppe er en rigtig klassiker i suppekøkkenet. En vegetarisk suppe, der er nem, cremet og hurtig at lave. Og god med sprød topping!

Elsker du en nem, cremet og fyldig suppe, er kartoffel-porre-suppe lige noget for dig. Simple ingredienser, der tilsammen bare mætter og tilfredsstiller smagsløgene.

Vegetarisk suppe med kartofler

Oprindeligt kaldte jeg det en kartoffelsuppe, men det er faktisk lige så meget en porresuppe, så nu hedder den retteligt kartoffel-porre-suppe. For smagens skyld har jeg også tilføjet lidt knoldselleri, som jeg bare synes er en magisk ingrediens i suppe.Du kan også bruge bladselleri, hvis du har det. Det koger ikke helt så meget ud, som knoldsellerien, men du kan sagtens få en god blendet suppe med den, bare du skærer den i skiver først.

Kartoffelsuppen er en god hverdagssuppe, der kun tager en halv time at lave.

Kartoffel-porre-suppe med topping

Kartoffel-porre-suppe med knas

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet 30 minutter
Giv de første stjerner!
En nem og cremet kartoffel-porre-suppe, der passer rigtig godt til en sulten mave på en hverdag. Server med ærter og sprøde rugbrødschips.
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 3 porre
  • 2 fed hvidløg
  • olivenolie
  • 1 kg kartofler
  • 100 g knoldselleri (renset vægt)
  • ½ tsk tørret rosmarin
  • 1,3 liter grønsagsbouillon
  • 1 dl piskefløde
  • salt og friskkværnet peber

Server med fx:

  • porre (fint snittet)
  • ærter (fine ærter fra frost, overhældt med kogende vand)
  • rugbrødschips

Sådan gør du: 

  • Rens porrerne grundigt, og skær dem i tynde skiver (gem lidt af det grønne til pynt).
  • Pil hvidløget, og snit det i tynde skiver.
  • Varm olien op i en suppegryde ved middelvarme, og vend hvidløg og porrer i olien i 3-5 minutter. Imens:
  • Skræl kartoflerne, og skær dem i ½ cm tykke skiver.
  • Rens knoldsellerien, og skær den i skiver.
  • Tilsæt bouillon og rosmarin, og lad det simre i 20-30 minutter, til kartoflerne er helt møre.
  • Blend suppen – den behøver ikke være helt fin!
  • Tilsæt 1 dl fløde, og smag til med salt og rigeligt peber.
  • Server med topping og fx knasende rugbrødschips.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Print
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Topping til kartoffel-porre-suppe

Jeg elsker en cremet suppe, og jeg elsker den endnu mere, hvis den får lidt sprødt på toppen. Her er det klassiske valg nok bacon, men det spiser jeg ikke, så her får du nogle vegetariske alternativer. (Og du gør bare, som du har lyst, jo).

Jeg brugte nogle optøede grønne ærter og lidt helt fintsnittet porre på toppen. Derudover synes jeg altid, det er en god ide med lidt brød til suppe. Her får du lidt idéer:

  • Focaccia, ostebrød eller et andet godt madbrød
  • Rugbrødscroutoner eller hvidløgscroutoner af hvedebrød
  • Ristede kikærter (eller Ingrid ærter)
  • Ristede svampe (giv dem også lidt soya)
  • En snas friskrevet parmesan
  • … eller hvad du har lyst til.
Koldhævet focaccia i bradepande
Det luftige og saftige italienske brød, man næsten ikke kan lave nok af. Brug det til italienske retter eller der, hvor du gerne vil have et godt madbrød.
Gå til opskrift
Koldhævet focaccia i bradepande – lækkert madbrød
Rugbrødschips – den lidt sundere snack
Rugbrødschips er en super velsmagende sprød snack, der kun bliver endnu bedre med hummus eller en anden dip. Samtidig kan du slippe for madspild.
Gå til opskrift
Rugbrødschips - den lidt sundere snack
Rugbrødscroutoner til suppe og salat
Har du en rest rugbrød i skabet? Eller vil du gerne have sprøde croutoner med noget gods i til din suppe eller salat – så lav rugbrødscroutoner. Der er også gode bare som en snack.
Gå til opskrift
Rugbrødscroutoner til suppe og salat

Gør suppen ekstra cremet – uden fløde

Jeg elsker en cremet suppe, men jeg bruger faktisk ikke altid fløde. Kartoflerne gør suppen tyk og lækker helt af sig selv.

Men et tip, der faktisk er værd at bide mærke i er at blende hvide bønner i suppen, bare dem fra dåse. Det giver både fylde og protein og blender også godt ind i smagen.

Kartoffelsuppe med porrer

Variationer: Brug hvad du har

Den her kartoffel-porre-suppe er sådan en ret, der elsker tøm-køleskabet-mentalitet. Har du lidt blomkål? I med det. En halv squash eller en slatten gulerod, der har set bedre dage? Den ryger med. Jeg har også lavet suppen med søde kartofler i stedet for almindelige – det smager skønt og giver lidt ekstra sødme. Og hvis du er til et lille kick, så prøv med lidt friskrevet ingefær eller et drys chiliflager. Så kommer den lidt i familie med min suppe med søde kartofler:

Suppe med søde kartofler og ingefær
Trænger du til noget at varme dig på, så passer suppen lige til dig. Godt med karry, ingefær og heat – en populær suppe på en kold dag.
Gå til opskrift
Suppe med søde kartofler og ingefær

Frys ned, så er der nem suppe næste gang!

Kartoffelsuppe er som skabt til fryseren. Når jeg laver kartoffel-porre-suppe, laver jeg gerne en stor portion, så der bliver rester til fryseren. Her holder den fint nogle måneder ved -18 grader. Men spis den, inden det bliver sommer, ikk!

Det er en god idé at undlade fløde i den del, du vil fryse – den kan du tilsætte, når du varmer suppen op.

Skal der dessert efter suppe?

Da jeg var barn, var suppedagene ekstra gode. For vi fik altid dessert efter suppen. Typisk pandekager eller donuts – men i sæsonen kunne det også være en dessert med fx æbler og brombær eller med blommer.

Pandekager med øl
Klassiske tynde pandekager, bagt med øl, så du også kan få sprøde kanter. Spis med syltetøj, is eller hvad du foretrækker.
Gå til opskrift
Originale amerikanske donuts
De seje, luftige og svampede donuts har en helt fantastisk tyngde, konsistens og smag – meget bedre end dem, du kan købe. Glæd dig.
Gå til opskrift
Originale amerikanske donuts – ægte doughnuts
Brombær-æblecrumble med mørk chokolade
Brombær, æbler og chokolade er en vidunderlig kombination, som her har fået en crumble på toppen. Server med is eller flødeskum – uhm!
Gå til opskrift
Æblecrumble med brombær og mørk chokolade

Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: