Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Hot gulerodssuppe med ingefær

Snuetid er suppetid, og jeg bilder mig ind, at en god hot gulerodssuppe med ingefær kan slå enhver snue af banen. C-vitamin og ingefær, det er da et forsøg værd. Om ikke andet, så smager det saftsusme godt.

Ristede kikærter giver fylde til din gulerodssuppe

Jeg serverer næsten altid brød til suppe, men det er nu også godt med noget protein, der mætter. Det kan du klare, mens suppen koger:

Dræn en dåse kikærter, og rist dem med salt, olie og det krydderi, du foretrækker. Det kan du gøre på panden – eller i ovnen (hvor de bliver sprøde og holder sig sprøde i flere dage).

Gem

Andre supper til snuen?

De fleste af mine supper får lidt krudt, så de er rigtig gode i snuesæsonen. Prøv fx:

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Hot gulerodssuppe med ingefær

Aftensmad, Forretter

Rækker til: 4

Forberedelse: 45 minutter

Du skal bruge:

  • 1 stort løg

  • 1 fed hvidløg

  • olivenolie

  • 1 kg økologiske gulerødder

  • 1/2 – 1 frisk rød chili uden kerner, hakket

  • 1-2 cm frisk ingefær i tynde skiver

  • 1/4 tsk stødt spidskommen

  • 5 dl vand

  • 1,5 dl appelsinsaft

  • 1 tsk herbamare (eller anden grønsagsbouillon)

  • Salt, peber

  • Limesaft

Ristede kikærter

  • 1 ds drænede, kogte kikærter (240 g)

  • 1/2 tsk garam masala

  • 1/2 tsk paprika

  • 1/4 tsk spidskommen

  • 1/4 tsk gurkemeje

  • 1/2 tsk salt

  • 3 spsk olivenolie

Tilbehør og pynt:

  • Græsk yoghurt

  • chiliflager

  • lidt grøn pynt, fx persille eller koriander

Sådan laver du gulerodssuppen:

  1. Tag en god suppegryde frem. Pil og hak løg og hvidløg groft, og svits dem i olivenolie ved blid varme, til de er klare. Tilsæt spidskommen, og vend rundt et minuts tid. Tilsæt de skrællede gulerødder i skiver, bouillon og vand.

  2. Kog suppen, til gulerødderne er møre – og så lidt til. De skal være ordentligt møre. Imens kan du riste kikærterne:

  3. Vend kikærterne i olie, salt og krydderier (improviser gerne), hæld dem ud på bagepapir, og rist dem ved 180 grader i ca. 45 minutter. Så bli’r de sprøde. (Tip: Lav dobbelt portion, så er der til en salat eller snack en anden dag).

  4. Tilbage til suppen: Tilsæt ingefær, chili og appelsinsaft. Og tag nu din stavblender og kør løs, til suppen er jævn. Smag til.

  5. Server suppen med kikærterne, lidt græsk yoghurt, chiliflager og lidt grønt pynt. Skal der brød til? Så prøv fx de mættende marokkanske pandebrød på billedet. Eller se forslag nedenfor :-)

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Tip! Brød til suppen

Skal det være groft? Så prøv fx græskarbollerne

Skal det være indisk? Så prøv naan-brødene

Skal det mætte med ekstra protein? Så snup de marokkanske pandebrød

Skal det bare være som slik? Så er det foccaciaen, der skal til

Skal det være pivnemt? Så rist lidt rugbrød i olie på en pande!

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.