Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Hot gulerodssuppe med ingefær

Gulerodssuppe med ingefær - hot'n'spicy

Antal 4 personer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet 30 minutter

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • olivenolie
  • 1 kg gulerødder
  • ½ rød chili (eller lidt mere, alternativt chiliflager)
  • 15 g frisk ingefær
  • 2 appelsiner (1,5 dl appelsinsaft)
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • 5 dl grønsagsbouillon
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 lime (saft efter smag)
Ristede kikærter
  • 1 dåse kikærter
  • ½ tsk garam masala
  • ½ tsk paprika
  • ½ tsk spidskommen
  • ½ tsk salt
  • ¼ tsk gurkemeje
  • 3 spsk olivenolie
Tilbehør og pynt, fx
  • græsk yoghurt
  • chiliflager
  • lidt hakkede krydderurter (fx persille eller koriander)
  • brød

Dine egne noter

Tilberedning

Kikærterne først:
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Dræn kikærterne, dup dem tørre, og vend kikærterne i olie, salt og krydderier (improviser gerne). Fordel dem på bagepapir, og rist dem i ovnen i ca. 25 minutter.
Imens laver du suppen:
  • Pil og hak løg og hvidløg groft. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver (tynde skiver bliver hurtigt møre).
  • Tag en god suppegryde frem. Svits løg og hvidløg i olivenolie ved blid varme, til de er klare.
  • Imens: Trim ingefær og skær i tynde skiver. Udkern chilien, og skær også den i skiver. Pres appelsinsaft. Tilsæt så spidskommen i gryden, vend rundt et minuts tid, og tilføj gulerødder, ingefær, chili, bouillon og vand.
  • Kog suppen i ca. 20 minutter, til gulerødderne er helt møre.
  • Tag gryden af varmen, og tilsæt appelsinsaft. Tag nu din stavblender og kør løs, til suppen er jævn. Smag til.
  • Server suppen med kikærterne, lidt græsk yoghurt, chiliflager og grønt pynt. Se forslag til brød nedenfor.