Scan for at gå til opskrift
Gulerodssuppe med ingefær - hot'n'spicy
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet 30 minutter min
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- olivenolie
- 1 kg gulerødder
- ½ rød chili (eller lidt mere, alternativt chiliflager)
- 15 g frisk ingefær
- 2 appelsiner (1,5 dl appelsinsaft)
- ½ tsk stødt spidskommen
- 5 dl grønsagsbouillon
- salt og friskkværnet peber
- 1 lime (saft efter smag)
Ristede kikærter
- 1 dåse kikærter
- ½ tsk garam masala
- ½ tsk paprika
- ½ tsk spidskommen
- ½ tsk salt
- ¼ tsk gurkemeje
- 3 spsk olivenolie
Tilbehør og pynt, fx
- græsk yoghurt
- chiliflager
- lidt hakkede krydderurter (fx persille eller koriander)
- brød
Kikærterne først:
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Dræn kikærterne, dup dem tørre, og vend kikærterne i olie, salt og krydderier (improviser gerne). Fordel dem på bagepapir, og rist dem i ovnen i ca. 25 minutter.
Imens laver du suppen:
Pil og hak løg og hvidløg groft. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver (tynde skiver bliver hurtigt møre).
Tag en god suppegryde frem. Svits løg og hvidløg i olivenolie ved blid varme, til de er klare.
Imens: Trim ingefær og skær i tynde skiver. Udkern chilien, og skær også den i skiver. Pres appelsinsaft. Tilsæt så spidskommen i gryden, vend rundt et minuts tid, og tilføj gulerødder, ingefær, chili, bouillon og vand.
Kog suppen i ca. 20 minutter, til gulerødderne er helt møre.
Tag gryden af varmen, og tilsæt appelsinsaft. Tag nu din stavblender og kør løs, til suppen er jævn. Smag til.
Server suppen med kikærterne, lidt græsk yoghurt, chiliflager og grønt pynt. Se forslag til brød nedenfor.