Så er der godt nyt for alle tærteelskere: En galette med spinat, svampe og feta er bare en lidt nemmere udgave af en tærte med spinat, svampe og feta.
Galette er fransk, og ja, det er sandt: Her er det franske køkken virkelig kommet op med noget, der ikke kræver timer i køkkenet eller år på kokkeskole først.
(Okay, der findes endnu nemmere ting – fx en halv avocado med vinaigrette fx, men det tager vi en anden dag).
En galette er ikke bare en galette …
Eneste benspænd er, at en galette faktisk kan være mere end én ting.
Min galette er en sprød tærteagtig ting. Men hvis du får galette i Bretagne, får du en boghvedepandekage. Ved nærmere eftertanke har jeg også fået det i Provence engang, der hed det nok Galette Bretonne.
Men her er jeg altså på tærten. Den nemme tærte. Perfekt til en hurtig aftensmad på en varm sommerdag. For eksempel. Og hvis du får en rest, bliver der hurtigt kamp om den til madpakken dagen efter.
Din galette bliver altid sprød!
I forhold til en almindelig spinattærte har en galette med spinat den markante fordel, at du ikke skal have den ned i en tærteform (eller vaske tærteform af bagefter). Den er lidt mere free style, og bunden bliver altid sprød, fordi du bager den direkte på din metalbageplade. Det kan man ikke sige om en tærtebund i et porcelænstærtefad, desværre.
Din galette med spinat behøver heller ikke at stå og samle sig så længe efter bagning som en almindelig tærte. Ganske simpelt fordi fyldet ikke står så højt i den.
Update! En galette kan også smage af italien. Koncentreret tomat og pesto, opskriften har jeg lige her.