Laksemousse med røget laks og ristet rugbrød

Laksemousse er en skøn og supernem forret, her med røget laks, frisk fennikelsalat og ristet rugbrød. Nemt til gæster - og så fint!

Gør din laksemousse klar på forhånd

Som forret har laksemousse den fordel, at du kan forberede det meste i god tid. Så kan du hurtigt anrette lige før servering. Og som du kan se, foreslår jeg at portionsanrette. Du kan selvfølgelig også servere moussen i en skål til en frokost eller buffet.

Min laksemousse er uden husblas, så under alle omstændigheder er det en god idé lige at røre den igennem kort før servering. Ellers kan den godt løbe lidt. Men altså – glem alt om husblas – det her er både nemt og lækkert.

Laksemousse med røget laks

Laksemousse med røget laks

Forb. tid 30 minutter
Giv de første stjerner!
Laksemousse med lidt røget laks er en nem og super velsmagende lille forret – eller ret til frokost. Sprøde kapers og sprødt rugbrød til, det spiller!
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

Til laksemoussen skal du bruge:

  • 175 g frisk laks
  • 50 g røget laks
  • 1 dl creme fraiche 38 % (eller græsk yoghurt)
  • friskkværnet peber

Til fennikelsalaten skal du bruge:

  • ½ fennikel
  • 1 bundt dild
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ lime (øko – saft og skal)
  • salt og friskkværnet peber

Til de sprødstegte kapers skal du bruge:

  • 150 g kapers (ca. mængde)
  • ½ dl olivenolie

Husk også:

  • Ristet rugbrød (gerne smørristet på panden)

Sådan gør du: 

  • Tilbered den friske laks – enten ved at dampe den i en gryde i 4-5 minutter eller gi’ den en tur i mikroovnen ved middel effekt, til den lige netop er gennemstegt. Lad stykkerne køle af.
  • Hak så den røgede laks i hånden. Når den tilberedte laks er kølet af: Del den med en gaffel (fjern skindet), og bland den med den røgede laks, creme fraiche og peber. Smag til – måske en smule salt? Sæt på køl.

Sådan laver du fennikelsalaten:

  • Hvis din fennikel har en frisk top: Gem den til pynt. Snit selve fennikelen i papirtynde skiver, evt. på mandolinjern, hvis du har. Ellers en skarp kniv tilsat tålmodighed 🙂 Vend den med lime og olie, smag til, og sæt på køl. Vent med dilden.

Sådan laver du sprøde kapers:

  • Dræn væden fra, og pres kapers let i et par stykker køkkenrulle. Steg dem så ved middel varme i olivenolie på en lille pande, til de begynder at tage farve. Læg dem på frisk køkkenrulle, og lad dem køle af.

Sådan anretter du:

  • Rist rugbrødet – med brødrister eller i smør på en pande.
  • Hvis du har en metalring (diameter ca. 7-8 cm), kan du presse moussen i facon direkte på tallerknerne. Det er meget simpelt. Ellers placer med en ske.
  • Skyl dilden, dup den tør med et viskestykke, og klip den i 2-3 cm lange duske. Bland dem i fennikelsalaten. Gem et par fine duske at pynte med. Arranger salaten oven på de runde mousser. Eller ved siden af … Drys til sidst med de sprøde kapers.
  • Server med lidt frisk lime og ristet rugbrød – fx smørristede rugbrødsstave som her eller sprøde rugbrødschips. Du kan også servere laksemoussen på en spinatvaffel.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!
Laksemousse med røget laks og ristet rugbrød

Røget laks giver ekstra smag

Jeg laver min laksemousse med røget laks, og her er den serveret med fennikelsalat med dild og sprødstegte kapers. Sprødstegte kapers er en overset delikatesse – den skal du glæde dig til!

Laksemousse til andet end forret …

Jeg kom på laksemoussen, da jeg en dag stod med en rest tilberedt laks. Ikke så spændende i sig selv, men virkelig synd at smide ud. Og her fandt jeg ud af, at laksemoussen er god til meget andet end forret.

Prøv fx i en sandwichbolle til madpakken. Læg et salatblad over og under, så bollen ikke bliver blød. Eller vent med at samle sandwichen, til den skal spises.

Eller i en spinatpandekage eller med en spinatvaffel … En salat til, så er der mad.

Eller med ristet rugbrød til morgenmad og brunch?

Indkøbstip:

Du kan købe metalringe til anretning for eksempel hos Kunst og Køkkentøj eller H. W. Larsen. De findes sikkert også hos mange almindelige isenkræmmere.

Laksemousse med røget laks
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: