Afrikansk kylling i cremet peanut-tomatsovs

Afrikansk kylling i peanut-tomatsovs er ægte comfort food. Kylling, peanutbutter og lækre, varme krydderier. Smager af en portion mere!

Trænger du til sådan en rigtig comfy gryderet, fuld af smag og fylde – så prøv en afrikansk kylling i peanut-tomatsovs. Kylling i tomatsovs har du sikkert fået mange gange – og det er også godt – men når du tilsætter peanutbutter og en god håndfuld varme krydderier, så breder hyggen sig på en helt anden måde.

Jeg fik inspirationen fra en ægte afrikansk høvding, vi havde besøg af for mange år siden. Dengang havde jeg ikke hørt om peanutbutter til andet end bananmadder, så jeg var pænt overrasket, da han puttede det i gryden sammen med tomater og kylling. What?

Men jeg vil tro, peanutbutter fungerer som en slags erstatning for fløde, som de nok ikke bruger meget af på de kanter. I hvert fald får man en rigtig cremet sauce, der mætter på den flødeagtige måde.

afrikansk kylling i cremet peanut-tomatsovs

Kylling i cremet peanut-tomatsovs

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet 1 time 30 minutter
Giv de første stjerner!
En skøn cremet kyllingegryde, der er inspireret af et afrikansk besøg, jeg havde for mange år siden. Peanutbutter i tomat giver en utrolig lækker og cremet sauce!
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 1600 g kylling (hel eller stykker (ca. vægt med ben))
  • 1,5 tsk paprika
  • salt og friskkværnet peber
  • olivenolie
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 rød chili (tjek styrken og juster)
  • 15 g frisk ingefær
  • 1 dl peanutbutter
  • 2 dåser hakkede tomater

Til servering fx:

Sådan gør du: 

  • Partér kyllingen i ca. 10 stykker, vend dem i salt, peber og paprika, og brun dem lidt i varm olivenolie i en god stor gryde. Tag stykkerne op, og sluk for varmen.
  • Pil løg og hvidløg, og fjern frøstand fra chilien. Hak løget i fine både. Hak hvidløg, chili og ingefær helt fint (eller riv det eller hak det i en minihakker). Op i gryden med det ved lav-mellemvarme, til løgene er klare og møre.
  • Tilsæt så tomat og peanutbutter, og rør rundt, til peanutbutteret er nogenlunde smeltet og fordelt. Der skal nok lidt mere varme til.
  • Nu skal kyllingestykkerne også op i gryden, og det hele skal simre, til kyllingen er godt mør. Det tager mindst en halv time, alt afhængigt af kødstykkernes størrelse. Men det skader ikke, at det simrer 1 times tid.
  • Server med det ønskede tilbehør.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Hvad skal der til sådan en afrikansk kylling-gryderet?

Sovsen er så tyk, at den egentlig ikke kræver meget ved siden af. Men du kan selvfølgelig koge ris til – så skal du bare sætte dem over, mens kyllingen simrer. Eller lave naan – det er nemt og hurtigt.

Naan på panden
De bløde naanbrød er en indisk specialitet, der smager himmelsk til alle de indiske gryderetter. Også gode til enhver suppe.
Gå til opskrift
Naanbrød indiske fladbrød på panden

Husk selvfølgelig frisk koriander og ristede peanuts på toppen også …

Og hvis du har det lidt som mig – der skal grønsager til ALT – så snit en frisk kålsalat til. Fx spidskål med ristede peanuts og appelsindressing. Tilsæt evt. æblestykker også.

Spidskålssalat med koriander, cashews og appelsindressing
En virkelig simpel salat, der passer godt til eksotisk, krydret mad. Klar på kun 15 minutter.
Gå til opskrift
Spidskålssalat med koriander, cashews og appelsindressing

Tjek altid din chili, før du hælder den i retten!

Der er stor forskel på chilier, også selvom de hedder det samme eller endda ligger i den samme pakke. Så test altid, før du bare bruger løs. Siger jeg af erfaring. Jeg bruger oftest bare de mest almindelige fra supermarkedet (fireflame), men nogle gange smager de som rød peber – andre gange brænder de som ind i …

No stress-gryderet

Nu tænker du – hvis det skal smage af noget, så er det sikkert besværligt. Men det er det ikke. Faktisk er det en ret nem ret, og du får virkelig en lækker eksotisk rejse til din aftensmad.Gem

Gem

Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Ingen kommentarer endnu

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse:




    • Hej Ruth, æg – det måtte jeg lige tjekke. Kan det passe, du har læst 2 løg som 2 æg? For der står ingen æg i opskriften 🙂 Kh Bodil