Kransekagekonfekt med chokoladebund

Hjemmebagt kransekagekonfekt smager bare så meget bedre end den, du kan købe. Og den er en perfekt markering af nytåret!

Hjemmebagt kransekage er det perfekte søde punktum – både konfirmation, fest og bryllup. Og selvfølgelig til at afslutte det gamle år – og til at byde det nye år velkommen. Til kaffen og til boblerne nytårsaften. Sjovt nok kan jeg altid spise et par stykker, selvom nytårsmiddagen jo ikke hører til årets mindste måltider.

Det handler simpelthen om, at hjemmebagt kransekagekonfekt smager allerbedst. Og den er faktisk nem at lave, når du har fat i de rigtige ingredienser.

Kransekagekonfekt - hjemmelavede kransekagetoppe

Kransekagekonfekt – hjemmelavede kransekagetoppe

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Chokoladebund 15 minutter
Samlet 1 time
Giv de første stjerner!
Kransekage er bare det perfekte søde punktum – til kaffen, til nytåret. Og de hjemmebagte er så meget bedre end de købte.
Antal: 40 stk.

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 300 g kransekagemasse (Odense Kranse XX, find det på nettet )
  • 75 g sukker
  • ¾ dl æggehvide

Til pynt:

  • 150 g mørk chokolade
  • Nødder, smuttede mandler og cocktailbær

Sådan gør du: 

  • Riv marcipanmassen groft og bland med sukker og æggehvide i en gryde. Lun massen langsomt, mens du rører jævnligt. Massen skal blive jævn og lun (ca. 40 grader).
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Put så massen over i sprøjteposen, og sprøjt ud på bagepapir i små toppe. De hæver lidt, når de bliver bagt, så sæt dem med lidt afstand. Hvis massen er lidt for stiv, kan du bløde den op ved at give sprøjteposen 10 sekunder i mikroovnen (dog ikke, hvis du bruger stjernetylle af metal).
  • Pynt med nødder, smuttede mandler eller cocktailbær, bag dem i ca. 10 minutter. Kransekagekonfekten skal have fine lysebrune striber. Hold øje.
  • Når de er kølet af på en bagerist, kan du give dem chokoladebund: Hak chokoladen fint og smelt halvdelen blidt, mens du rører konstant, fx med en gummispatel. Vær tålmodig! Den skal blive 50 grader varm. Når den ene halvdel er smeltet og 50 grader, sluk, tag skålen af varmen og rør den anden halvdel chokolade i. Rør, til den er helt smeltet.
  • Dyp bunden af hvert stykke kransekagekonfekt forsigtigt i chokoladen, og skrab efter med en smørekniv. Sæt dem tilbage på bagepapiret, og stil dem køligt, så chokoladen kan størkne.

Muttis tips

Du kan også bruge færdig kransekagemasse – bare følg fremgangsmåden på posen.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Lav din egen kransekagemasse til sprøjtepose

Som du nok kan gætte, bager vi altid vores kransekagekonfekt til nytår selv i min familie. Og nu skal du høre hvorfor:

Ét år lod jeg mig friste til at prøve de flotte opsatser, de har i Føtex. Et kransekagetårn, der så superflot ud. Men! Hold nu op, hvor var det tørt og ALT for sødt. En kæmpe skuffelse, når jeg nu altid har været forkælet med min mors hjemmebagte kransekage. Så her kommer den ægte vare: En lækker kransekagemasse til sprøjtepose. Den giver ca. 40 stykker kransekagekonfekt. 

Hvis du vil bage et kransekagetårn, skal du gange portionen med 3. Instruktion følger længere nede.

Bag din kransekage med speciel marcipan fra Odense Marcipan

Bemærk, at hvis du bruger almindelig marcipan, vil din kransekage have tendens til at flyde ud. Så gør dig selv en tjeneste og få fat i rigtig bagemarcipan. Jeg bruger Odense Marcipans Kranse XX. (Hvis linket driller – søg på Odense kranse xx).

Hvis du ikke kan nå at få fat i den, vil jeg faktisk anbefale, at du i stedet køber færdigblandet kransekagemasse i supermarkedet.

NB – update: Jeg kan se, man nu kan købe bagemarcipan. Det må være det, du skal have fat i. Når jeg ser på ingredienserne, ser det ud til at matche min Kranse XX. Jeg skal nok teste og opdatere.

5 trin til lækker hjemmebagt kransekagekonfekt

  1. Riv marcipanen groft i hånden, og lun den langsomt i en gryde sammen med æggehvide og sukker. Den skal være ca. 40 grader (godt håndvarm).
  2. Fyld den i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt ca. 40 små toppe ud.
  3. Pynt dem med fx nødder, mandler eller cocktailbær.
  4. Bag dem i ca. 10 minutter ved 175 grader varmluft.
  5. Køl dem af, dyp bunden i smeltet mørk chokolade.

Giv kransekagekonfekten lidt afstand på bagepapiret. De små stykker hæver lidt i ovnen.

Kransekagekonfekt til nytår

Tip! Du kan sagtens fryse din kransekage

Kransekage er god at fryse, og den tør op på ganske få minutter ved stuetemperatur.

Kransekagekonfekt - hjemmelavede kransekagetoppe

GemG

Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Ingen kommentarer endnu

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse:




  1. Bruger du pasteuriserede æggehvider til kransekagemassen? Eller ved du om det kan bruges? 🙂

    • Hej Louise, jeg plejer at bruge pasteuriserede – men du kan sagtens bruge friske også, da massen bliver bagt (og dermed opvarmet over 75 grader). Håber det giver mening 🙂 God bagelyst! Kh Bodil