Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Hjemmebagt kransekagekonfekt smager bare så meget bedre end den, du kan købe. Og den er en perfekt markering af nytåret!
Hjemmebagt kransekage er det perfekte søde punktum – både konfirmation, fest og bryllup. Og selvfølgelig til at afslutte det gamle år – og til at byde det nye år velkommen. Til kaffen og til boblerne nytårsaften. Sjovt nok kan jeg altid spise et par stykker, selvom nytårsmiddagen jo ikke hører til årets mindste måltider.
Det handler simpelthen om, at hjemmebagt kransekagekonfekt smager allerbedst. Og den er faktisk nem at lave, når du har fat i de rigtige ingredienser.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Som du nok kan gætte, bager vi altid vores kransekagekonfekt til nytår selv i min familie. Og nu skal du høre hvorfor:
Ét år lod jeg mig friste til at prøve de flotte opsatser, de har i Føtex. Et kransekagetårn, der så superflot ud. Men! Hold nu op, hvor var det tørt og ALT for sødt. En kæmpe skuffelse, når jeg nu altid har været forkælet med min mors hjemmebagte kransekage. Så her kommer den ægte vare: En lækker kransekagemasse til sprøjtepose. Den giver ca. 40 stykker kransekagekonfekt.
Hvis du vil bage et kransekagetårn, skal du gange portionen med 3. Instruktion følger længere nede.
Bemærk, at hvis du bruger almindelig marcipan, vil din kransekage have tendens til at flyde ud. Så gør dig selv en tjeneste og få fat i rigtig bagemarcipan. Jeg bruger Odense Marcipans Kranse XX. (Hvis linket driller – søg på Odense kranse xx).
Hvis du ikke kan nå at få fat i den, vil jeg faktisk anbefale, at du i stedet køber færdigblandet kransekagemasse i supermarkedet.
NB – update: Jeg kan se, man nu kan købe bagemarcipan. Det må være det, du skal have fat i. Når jeg ser på ingredienserne, ser det ud til at matche min Kranse XX. Jeg skal nok teste og opdatere.
Giv kransekagekonfekten lidt afstand på bagepapiret. De små stykker hæver lidt i ovnen.
Kransekage er god at fryse, og den tør op på ganske få minutter ved stuetemperatur.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)
Bruger du pasteuriserede æggehvider til kransekagemassen? Eller ved du om det kan bruges? 🙂
Hej Louise, jeg plejer at bruge pasteuriserede – men du kan sagtens bruge friske også, da massen bliver bagt (og dermed opvarmet over 75 grader). Håber det giver mening 🙂 God bagelyst! Kh Bodil