Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
Kransekagekonfekt - hjemmelavede kransekagetoppe

Kransekagekonfekt - hjemmelavede kransekagetoppe

Antal 40 stk.
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Chokoladebund 15 minutter
Samlet 1 time

Ingredienser

  • 300 g kransekagemasse (Odense Kranse XX, find det på nettet )
  • 75 g sukker
  • ¾ dl æggehvide
Til pynt:
  • 150 g mørk chokolade
  • Nødder, smuttede mandler og cocktailbær

Kokkens noter

Du kan også bruge færdig kransekagemasse – bare følg fremgangsmåden på posen.

Dine egne noter

Tilberedning

  • Riv marcipanmassen groft og bland med sukker og æggehvide i en gryde. Lun massen langsomt, mens du rører jævnligt. Massen skal blive jævn og lun (ca. 40 grader).
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Put så massen over i sprøjteposen, og sprøjt ud på bagepapir i små toppe. De hæver lidt, når de bliver bagt, så sæt dem med lidt afstand. Hvis massen er lidt for stiv, kan du bløde den op ved at give sprøjteposen 10 sekunder i mikroovnen (dog ikke, hvis du bruger stjernetylle af metal).
  • Pynt med nødder, smuttede mandler eller cocktailbær, bag dem i ca. 10 minutter. Kransekagekonfekten skal have fine lysebrune striber. Hold øje.
  • Når de er kølet af på en bagerist, kan du give dem chokoladebund: Hak chokoladen fint og smelt halvdelen blidt, mens du rører konstant, fx med en gummispatel. Vær tålmodig! Den skal blive 50 grader varm. Når den ene halvdel er smeltet og 50 grader, sluk, tag skålen af varmen og rør den anden halvdel chokolade i. Rør, til den er helt smeltet.
  • Dyp bunden af hvert stykke kransekagekonfekt forsigtigt i chokoladen, og skrab efter med en smørekniv. Sæt dem tilbage på bagepapiret, og stil dem køligt, så chokoladen kan størkne.