Karry med aubergine – en knaldgo’ vegetarisk gryderet

En knaldgo' vegetarisk karry med aubergine og friske tomater. Og en hel masse smag. Du bestemmer selv, hvor stærk den skal være.

Det er simresæson, og jeg kastede mig over en vegetarisk karry med aubergine. Masser af gode krydderier, friske tomater og kokosmælk. Den minder nok ikke så meget om det, jeg vil kalde en dansker-karry – sådan en á la boller i karry. For jeg vil hellere ha’ min karry i indisk stil med kokosmælk og grønsager.

Du kan sagtens give den flere grønsager, hvis du har lyst. Kig hvad du har i køleskabet – jeg kunne for eksempel tilføje noget blomkål eller broccoli i buketter.

Du kan også skifte kikærter med blandede bønner eller de bønner, du nu har på lager.

Karry med aubergine - en knaldgo' vegetarisk gryderet

Vegetarisk karry med aubergine

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet 30 minutter
Giv de første stjerner!
Blød og mør aubergine passer rigtig godt ind i denne indisk inspirerede karry. Server med ris eller naan.
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 1 aubergine
  • olivenolie
  • 3 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 10 g frisk ingefær
  • ½ rød chili (eller efter smag)
  • 1 spsk stødt garam masala
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 1 tsk stødt koriander
  • 500 g store tomater i tern
  • 3 spsk tomatpure (fx fra tube)
  • 1 spsk soya
  • 1 dåse kikærter
  • 1 dåse kokosmælk (den fede)
  • evt. salt
  • Evt. to store håndfulde frisk spinat

Tilbehør fx

  • Ris eller naan (opskrift på naan)
  • Mango chutney
  • Peanuts (ristede, usaltede )
  • Kokosmel (ristet på panden)

Sådan gør du: 

  • Start med aubergine. Skær den i tykke skiver, og giv dem lidt olie på begge sider. Læg dem under grill i ovnen (ikke helt op under grillen, 2. rille under) – ca. 5 minutter på den ene side og 3 på den anden, til de er møre og gyldne. Skær dem i tern.
  • Sæt ris over, hvis du ønsker ris til.
  • Pil løgene, og skær dem i tynde skiver. Pil og riv eller pres hvidløg. Sauter dem ved mellemvarme, til løgene er klare, ikke brune. Imens: Riv ingefær, og hak chili fint. Tilsæt i gryden sammen med de tørre krydderier, og vend rundt et minuts tid.
  • Skær tomaterne i grove tern.
  • Smid tomaterne op i gryden til løgene, ikke for varmt. Lad dem ligge og dampe under låg 5 minutter, mens du vender dem rundt ind imellem. Tilsæt så tomatpure, soya, kokosmælk, kikærter og auberginer, og varm godt igennem. Hvis du vil have spinat i – vend den i til sidst, og server, straks den er faldet sammen. Smag til med salt.
  • Server. Pynt med lidt frisk koriander, hvis du har …
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!
Karry med aubergine - en knaldgo' vegetarisk gryderet

Hvor stærk skal din aubergine curry være?

Karry findes i tusindvis af varianter, vegetarisk karry i lidt færre, og karry med aubergine i knap så mange. Men stadig … denne her smager skønt uden at brænde hele huset af. Og hvis du elsker den brændende smag, så bruger du bare mere frisk chili.

Den er nem at lave, og du har mad på bordet på under en time. Husk lige at overveje, hvad du vil have til – du får et par tips nedenfor. Du kan også bare spise den uden tilbehør – den er sådan lidt one-pot-curry-agtig.

Karry med aubergine - en knaldgo' vegetarisk gryderet

Gem

Mere karry på middagsbordet?

Hvis du kan li’ vegetarisk karry, kan du måske også li’:

Nem dhal med grønsager
Dahl er virkelig nem aftensmad lige efter mit hjerte: Et simpelt basismåltid fuldt af indisk varme i smagen, nærende og elsket hele vejen rundt om bordet.
Gå til opskrift
Daal? Dahl? - Nem dhal med grønsager
Vegetarisk tikka masala med aubergine og safran
Blød aubergine og varme indiske smage – det er comfort food her på matriklen.
Gå til opskrift
Vegetarisk tikka masala med aubergine
Blomkålscurry – vegetar curry på 30 min
En hurtig favorit-curry hjemme hos os. Saucen er lidt ekstra cremet, fordi du får lidt blendede grønsager i også.
Gå til opskrift
Blomkålscurry med kikærter - vegetar curry på 30 min
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Ingen kommentarer endnu

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse:




    • Tak for din kommentar, Michael – den varmer 🙂 Og ja, heldigvis kan man jo supplere, som man har lyst til. Andre grøntsager kan garanteret også bruges, hvis der er rester i køleskabet. Kh Bodil

  1. Virkelig lækker og meget mættende – og så var den hurtig og let at lave

    • Tak Birgitte, det er jeg virkelig glad for at høre! Den må jeg hellere lave snart igen 🙂
      Kh Bodil