Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Julestjerne-kage eller julebabka? To julekager i én opskrift - en fantastisk gærkage med en remonce af tranebær og marcipan. Himmelsk!
Du kender sikkert stjernekagen – mest som en forstørret kanelsnegl – men til jul synes jeg, den gerne må smage af jul – og se julet ud! Så jeg har givet den en rød remonce af tranebær og marcipan.
Præcis de samme ingredienser kan du bruge til en julebabka – en slags snoet krans. Det hele forklarer og viser jeg i opskriften.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Babka er en traditionel gærkage fra de jødiske samfund, angiveligt i Polen og Ukraine. Dog har kagen ændret både form og indhold på sin tur over Atlanten til USA, hvor den er meget udbredt i dag. Og herfra har vi så hentet den tilbage til Europa igen 🙂
I den moderne version laver man babka ved at rulle en gærdej ud, spreder et fyld af typisk chokolade, kanel eller frugt på den og rulle den sammen, som hvis man ville lave kanelsnegle. MEN – i stedet for at skære rullen ud i skiver, skærer man rullen igennem på langs og snor de to dele sammen. Babkaen kan så bages enten direkte på en plade eller i en form.
Det lyder måske mere besværligt, end det er – og jeg har faktisk lavet et lille babka-hack, der gør det endnu nemmere. Se billederne i opskriften.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)