Hindbærmarmelade med chia – lynhurtig og nem

En nem og frisk hindbærmarmelade, stivnet med chiafrø og færdig på et kvarter! Klar til friskbagte boller - eller måske en lagkage?

Hindbærmarmelade med chia er den nemmeste og mest naturlige hindbærmarmelade, jeg nogensinde har lavet. Slut med gelatine og hvad det alt sammen hedder – chiafrø stivner marmeladen så fint, at du ikke har brug for andet.

Hindbærmarmelade med chia

Hindbærmarmelade med chia

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet 15 minutter
Giv de første stjerner!
En lynhurtig hindbærmarmelade, der bliver stivnet med chiafrø i stedet for geleringsmiddel. Klar på et kvarter!
Antal: 1 glas

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 200 g hindbær
  • 75 g sukker (evt. lidt mere, smag til)
  • 2 spsk vand
  • 2,5 spsk chiafrø

Sådan gør du: 

  • Kog alle ingredienser op i en lille kasserolle. Marmeladen skal koge ca. 5 minutter, fra den begynder at boble. Rør rundt imens. Smag på den – mere sukker?
  • Skold et glas med låg, og hæld marmeladen herover. Skru låget på, og køl den af.
  • Opbevar marmeladen i køleskabet. Og spis den inden for 1-2 uger.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Hindbærmarmelade på den nye smarte måde

I min barndom var hindbærmarmelade noget, vi lavede én gang om året, når vi havde høstet hindbær i haven. Så blev der syltet, og der stod 10-20 glas hindbærmarmelade på rad og række, klar til mig og mine to marmeladesultne søskende. (Og vores mindst lige så marmeladeforslugne far).

I dag er hindbær noget, jeg plukker i frysedisken, så der er ingen grund til at sylte forud. Jeg sylter ét glas ad gangen, når jeg skal bruge det. Så er hindbærmarmeladen frisk både i smagen og i farven, og når det kun tager et kvarter – hvorfor så ikke? Det har også den fordel, at jeg helt kvitter konserveringsmiddel.

Skal hindbærmarmeladen holde lidt længere?

Du kan selvfølgelig tilsætte lidt konserveringsmiddel, fx Atamon. Og skylle dit glas i Atamon, når du har skoldet det. Så forlænger du holdbarheden betydeligt.

Både glas og låg skal skoldes i kogende vand og derefter skylles med en blanding af 1 dl vand og 1 tsk konserveringsmiddel.

Jeg brugte min hindbærmarmelade til en klassisk lagkage med creme – men den er selvfølgelig også lækker på en friskbagt bolle!

Klassisk lagkage med creme og syltetøj
Den helt klassiske lagkage med hindbærsyltetøj, blød vaniljecreme og lækre, fugtige bunde. Læg lagkagen sammen i god tid – så bliver den kun endnu bedre!
Gå til opskrift
Klassisk lagkage - lagkage med kagecreme og syltetøj
Hindbærmarmelade med chia - lynhurtig og nem
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: