Hot gulerodssuppe med ingefær

Snuetid er suppetid, og en god hot gulerodssuppe med ingefær er mit bedste modtræk. C-vitamin, ingefær, chili - og varme i hele kroppen.

Gulerødder er en af de ting, jeg altid har i huset, og ud over at være min daglige snack får de nyt spændende liv, når det bliver suppesæson. Gulerodssuppen er virkelig simpel at lave, og den kræver mest af alt nogle krydderier og et par appelsiner. Og så smager den saftsusme godt – oven i købet!

Spis den som hovedret på en hverdag – eller server den som en forret.

Hot gulerodssuppe med ingefær

Gulerodssuppe med ingefær – hot’n’spicy

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet 30 minutter
Giv de første stjerner!
Den spicy gulerodssuppe er en nem og hurtig suppe, der giver godt med varme – du bestemmer selv hvor meget 🌶️
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • olivenolie
  • 1 kg gulerødder
  • ½ rød chili (eller lidt mere, alternativt chiliflager)
  • 15 g frisk ingefær
  • 2 appelsiner (1,5 dl appelsinsaft)
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • 5 dl grønsagsbouillon
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 lime (saft efter smag)

Ristede kikærter

  • 1 dåse kikærter
  • ½ tsk garam masala
  • ½ tsk paprika
  • ½ tsk spidskommen
  • ½ tsk salt
  • ¼ tsk gurkemeje
  • 3 spsk olivenolie

Tilbehør og pynt, fx

  • græsk yoghurt
  • chiliflager
  • lidt hakkede krydderurter (fx persille eller koriander)
  • brød

Sådan gør du: 

Kikærterne først:

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Dræn kikærterne, dup dem tørre, og vend kikærterne i olie, salt og krydderier (improviser gerne). Fordel dem på bagepapir, og rist dem i ovnen i ca. 25 minutter.

Imens laver du suppen:

  • Pil og hak løg og hvidløg groft. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver (tynde skiver bliver hurtigt møre).
  • Tag en god suppegryde frem. Svits løg og hvidløg i olivenolie ved blid varme, til de er klare.
  • Imens: Trim ingefær og skær i tynde skiver. Udkern chilien, og skær også den i skiver. Pres appelsinsaft. Tilsæt så spidskommen i gryden, vend rundt et minuts tid, og tilføj gulerødder, ingefær, chili, bouillon og vand.
  • Kog suppen i ca. 20 minutter, til gulerødderne er helt møre.
  • Tag gryden af varmen, og tilsæt appelsinsaft. Tag nu din stavblender og kør løs, til suppen er jævn. Smag til.
  • Server suppen med kikærterne, lidt græsk yoghurt, chiliflager og grønt pynt. Se forslag til brød nedenfor.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Tip! Brød til suppen

Skal det være groft? Så prøv fx græskarbollerne

Skal det være indisk? Så prøv naanbrødene

Skal det mætte med ekstra protein? Så snup de marokkanske pandebrød

Skal det bare være som slik? Så er det foccaciaen, der skal til

Skal det være pivnemt? Så rist lidt rugbrød i olie på en pande!

Ristede kikærter giver fylde til din gulerodssuppe

Jeg serverer næsten altid brød til suppe, men det er nu også godt med noget protein, der mætter. Det kan du hurtigt klare, hvis du starter med dem – og laver suppen, mens de rister i ovnen:

Dræn en dåse kikærter, dup dem lidt tørre, og rist dem med salt, olie og det krydderi, du foretrækker. Det kan du gøre på panden – eller i ovnen, hvor de bliver mere sprøde.

Gem

Andre supper til snuen?

De fleste af mine supper får lidt krudt, så de er rigtig gode i snuesæsonen. Prøv fx:

Skøn indisk tomatsuppe med linser – og raita
En tomatsuppe med indisk varme og mæthed – godt med krydderier og linser. Snup et stykke brød til, fx naan.
Gå til opskrift
Skøn indisk tomatsuppe med linser og raita
Spicy vegetarisk thaisuppe
Thaisuppen er en ægte favorit herhjemme. Den fylder kroppen med varme og magiske asiatiske smage – og den er pivnem at lave!
Gå til opskrift
Spicy, vegetarisk thaisuppe med kokosmælk
Hokkaidosuppe med kokosmælk, ingefær, appelsin og chili
En smuk og mættende suppe, du sagtens kan servere både på en hverdag og for gæster. Bare gi' den gas med god topping.
Gå til opskrift
Hokkaidosuppe med ingefær, appelsin og chili
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: