Gulerodskiks med knas, kanel og kerner – glutenfri kiks

Gulerodskiks er en sund, sprød snack - glutenfri og fuld af kerner. Jeg har givet dem et skud kanel, som næsten gør den sød. Uden sukker.

Har du en svaghed for sprød mad? Måske endda ligefrem chips og den slags? Men vil du gerne ha’ et lidt sundere alternativ? Så prøv de hjemmebagte gulerodskiks. En sund snack, som du endda kan lave helt glutenfri.

Tricket med gulerødder og kanel gør kiksene en smule søde helt naturligt, men de er altså helt og aldeles sukkerfri – uden både raffineret sukker og sødemidler. Men jeg kan jo ikke garantere for, hvad du finder på at komme ovenpå …

Jeg spiser dem faktisk gerne helt som de er. Hvis der er frø, kerner eller klid, du ikke har, kan du bruge ekstra havregryn eller andre frø og kerner i stedet.

Gulerodskiks med knas, kanel og kerner - glutenfri kiks

Gulerodskiks med knas og kerner

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Giv de første stjerner!
De sprøde, sukkerfri kiks er en rigtig god snack når som helst – og meget populær til et ostebord.
Antal: 40 stk.

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 100 g gulerødder
  • 2,5 dl vand
  • 1 dl olivenolie (eller rapsolie)
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk std. kanel
  • 2 dl finvalsede havregryn
  • 1 dl chiafrø
  • 1 dl hirseflager
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl græskarkerner
  • ½ dl birkes

Sådan gør du: 

  • Riv gulerødderne fint, og bland dejen sammen i en skål. Lad den hvile 10-15 minutter.
  • Tænd ovnen på 180 grader, gerne varmluft, så du kan bage 2 plader samtidig.
  • Fordel dejen på to stykker bagepapir. Brug det sidste ark til at lægge over dejen, mens du ruller den ud. Rul dejen helt ud til kanten. Skær overskydende dej fra, og rul den med ud igen.
  • Skær hver plade dej ud i 20 stykker (4 * 5) med en klejnespore, pizzaskærer eller kniv. Bag de to plader ca. 25 minutter, til kiksene er sprøde, men ikke brune. Hold godt øje, og tag de færdige kiks ud efterhånden, så alle bliver sprøde – men ikke brændt.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!
Gulerodskiks med knas, kanel og kerner - glutenfri kiks

Brug dine hjemmebagte gulerodskiks til lidt af hvert:

  • En sund snack i madpakken
  • Lækkert hjemmebagt knas til ostebordet
  • Sammen med en drink (og måske en dip) før middagen
  • Et lille mellemmåltid på farten
  • Eller din redning, når ungerne (og din mave) rammer ulvetimen …

Glutenfri kiks? Bare husk glutenfri havregryn

Kiksene er helt glutenfri, hvis du vælger glutenfri havregryn, men det er havregryn ikke altid. Eller …

Egentlig er havregryn altid glutenfri i udgangspunktet. Men når de bliver valset på møller, der også behandler melprodukter med gluten, kommer der lidt gluten med. Og hvis du lider af cøliaki, er bare en lille smule alt for meget.

Hvis du bare gerne vil spare lidt på gluten i al almindelighed, er almindelige havregryn fine.

Gulerodskiks med knas, kanel og kerner - glutenfri kiks

Smag for andre kiks?

Er du til kiks, der ikke er for søde, kan du også prøve et par andre sprøde hits fra arkivet:

Glutenfri havrekiks – helt uden mel!
Hjemme hos os spiser vi de her havrekiks som dessert – i stedet for en småkage. De er kun en smule søde, men mætter alligevel den søde tand.
Gå til opskrift
Glutenfri havrekiks - lynhurtig snack uden mel!
Knækbrød med rugmel, chiafrø og kerner
En højt elsket snack hjemme hos os: Knasende knækbrød, der smager skønt af ristede frø og kerner. Supergode i sig selv og fx til et ostebord.
Gå til opskrift
Sprødt knækbrød med rugmel og kerner
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Ingen kommentarer endnu

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse:




    • Åhhhr, Mikael, tak for det! Og heldigvis er de jo slet ikke farlige 😀
      Kh Bodil

  1. Ej De er super lækre.. Og kanel gør bare et eller andet lækkert ved dem <3

    Dog synes jeg de er meget oliet..
    Har du prøvet at lave dem med mindre olie / evt. kun vand? ved du hvad det gør ved dem?

    Kh Stine

    • Hej Stine, tak for din kommentar. Dejligt at høre, du kan bruge – og endda li’! – opskriften. Ja, kanel snyder hjernen, det er ret smart 🙂
      Hjemmebagt knækbrød er faktisk nærmest ugens tema her på mit kontor, og du er ikke den eneste, der er lidt kritisk over for oliemængden. Olien er det, der gør knækbrødet sprødt i modsætning til bare hårdt – men prøv at skære ned til 1/2 dl og giv dejen lidt mere vand. Det skulle bestemt fungere også!
      Kh Bodil

  2. På billederne ligner det, at der er græskarkerner i – men det står ikke i opskriften?

    • Det har du da ret i! Det må være en forglemmelse. Uden at have testet det vil jeg roligt anbefale dig at hælde 1/2 dl i – men jeg må hellere teste igen ved lejlighed (og rette i opskriften). Tak for det skarpe blik 🙂
      Kh Bodil

  3. Kære Bodil. Nu har jeg bagt 2 plader med 1/2 dl græskarkerner, tror dog sagtens opskriften kan klare en hel dl græskarkerner. De er absolut fantastiske!!! Mums!

    • Kære Lene, du er effektiv! Tak for tilbagemeldingen, jeg må vist hellere komme i gang med en portion selv også 🙂
      Kh Bodil

    • Hej Astrid – desværre, det har jeg ikke. Men prøv at søge på syltede valnødder, så kommer der nok noget, du kan bruge 🙂 Mine var ret sirupsagtige og med noget julekrydderi. Men bare et forsøg, som jeg aldrig fik arbejdet videre med. Håber du finder noget! Kh Bodil