Frugttærte med abrikos, rabarber og hindbær

Frugttærte med hindbær, rabarber og hindbær - og den skønneste mandelbund. Bag én stor tærte eller mange små tærter med din yndlingsfrugt!

Elsker du frugttærte, men har du svært ved at vælge? Og skal din frugttærte have den mest vidunderligt lækre mandelbund? Så er de små mandeltærter lige det, du leder efter. Hvis du oven i købet har hjerteformede muffinforme, kan de også blive en ekstra sød hilsen – til dig selv og til andre.

Jeg lavede frugttærterne med:

  • Abrikoser: Del dem i både, og kog dem op i 2-3 minutter med lidt sukker og vanilje.
  • Rabarber: Snit dem i 1 cm tykke skiver, og kog dem op i 5-10 minutter med lidt sukker og evt. vanilje, citronskal eller revet ingefær.
  • Hjemmelavet hindbærmarmelade.
Frugttærte med abrikos, rabarber og hindbær

Frugttærte med abrikos, rabarber og hindbær

Forb. tid 1 time
Tilb. tid 30 minutter
Samlet 1 time 30 minutter
Giv de første stjerner!
En lidt grov mandelbund med frugt er en himmelsk kage eller dessert. Lav den med frisk frugt i sæson – eller brug fx marmelade eller kompot.
Antal: 16 stk.

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

Til mandeltærtebunden skal du bruge:

  • 125 g smør (stuetemperatur)
  • 125 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 175 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g mandler
  • 1 æg

Til frugtfyldet skal du bruge:

  • Frugtstykker (fx abrikos, rabarber eller hindbær)
  • 1 dl sukker
  • Evt. vaniljesukker, fintrevet citronskal eller til rabarber: fintrevet ingefær ( – eller hvis du bruger blommer eller solbær: kanel.)

Sådan gør du: 

  • Start med dejen: Hak mandlerne fint, fx i minihakker. Rør smør og sukker sammen. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen. Læg den på køl en halv time (eller længere).
  • Smør 16 muffinforme (eller en tærteform).
  • Rul dejen ud, så den passer til din form – eller muffinformene. Dejen er liiiidt drilsk, fordi der er hakkede mandler i. Du kan også presse dejen i facon, hvis det er nemmere.
  • Fordel frugten ovenpå og drys med sukker (hvis frugten er tilberedt med sukker, skal du ikke også drysse).
  • Tænd ovnen på 170 grader varmluft. Små muffins ca. 30 minutter. En stor tærte skal have ca. 1 time. De må gerne tage farve i kanten.
  • Servér frugttærterne lune med flødeskum eller creme fraiche.

Muttis tips

Du kan også bruge andre frugter og bær, fx:
  • solbær – med kanel
  • blåbær – med citronskal
  • blommer – med vanilje.
Og du kan bruge tilberedt marmelade eller kompot. Så skal du ikke drysse sukker på.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Lækre mandelbunde med frugt

I stedet for en almindelig mørdej har jeg lavet en mandeldej, så du får sprøde mandelbunde. De får et godt bid, når du bruger hakkede mandler (finthakkede) i stedet for helt fint mandelmel.

Du kan sagtens bruge nødder i stedet for, hvis du foretrækker det. Så vil jeg anbefale, at du rister nødderne ved 150 grader i ovnen først – ca. 20-25 minutter. Det giver en fantastisk smag.

Frugttærte med abrikos, rabarber og hindbær

Bag én stor frugttærte eller mange små

Opskriften passer til ca. 16 små frugttærter – og de behøver ikke være hjerteformede!

Du kan også bruge en almindelig tærteform og kun bruge én slags frugt.

Frugttærter med din yndlingsfrugt

Jeg elsker kombinationen af de søde mandler og syrlig frugt, og du kan – alt efter sæson og humør – lave dem med fx blommer, solbær eller måske blåbær? Eller citrusfrugter? Jeg får helt lyst til at prøve.

Du behøver ikke tilberede frugten forud, som jeg gjorde her. Du kan også bare snitte frugten fint og drysse med lidt sukker.

Oprindeligt er opskriften min veninde Mariannes fænomenale blommetærte, men her blev det små mandeltærter i mine elskede muffinforme. Mums, tak Marianne!

Frugttærte med abrikos, rabarber og hindbær

Gem

Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: