Scan for at gå til opskrift
Frugttærte med abrikos, rabarber og hindbær
Forb. tid 1 time t
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet 1 time t 30 minutter min
Til mandeltærtebunden skal du bruge:
- 125 g smør (stuetemperatur)
- 125 g sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 175 g mel
- 1 tsk bagepulver
- 100 g mandler
- 1 æg
Til frugtfyldet skal du bruge:
- frugtstykker (fx abrikos, rabarber eller hindbær)
- 1 dl sukker
Du kan krydre de små tærter med fx vaniljesukker, fintrevet citronskal eller til rabarber: fintrevet ingefær.
Du kan også bruge andre frugter og bær, fx:
- solbær - med kanel
- blåbær - med citronskal
- blommer - med vanilje.
Og du kan bruge tilberedt marmelade eller kompot. Så skal du ikke drysse sukker på.
Start med dejen: Hak mandlerne fint, fx i minihakker. Rør smør og sukker sammen. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen. Læg den på køl en halv time (eller længere).
Smør 16 muffinforme (eller en tærteform).
Rul dejen ud, så den passer til din form - eller muffinformene. Dejen er liiiidt drilsk, fordi der er hakkede mandler i. Du kan også presse dejen i facon, hvis det er nemmere.
Fordel frugten ovenpå og drys med sukker (hvis frugten er tilberedt med sukker, skal du ikke også drysse).
Tænd ovnen på 170 grader varmluft. Små muffins ca. 30 minutter. En stor tærte skal have ca. 1 time. De må gerne tage farve i kanten.
Servér frugttærterne lune med flødeskum eller creme fraiche.