Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Tranebærdessert - marcipankage med tranebær

Det syrlige og det søde mødes på smukkeste vis i denne tranebærdessert, som Hanne har inspireret til. Den oprindelige opskrift lød på rabarber, men jeg skiftede til tranebær, som smager lidt af jul – især i en marcipankage. Og tranebær har om muligt en endnu flottere rød farve!

En genial dessert efter fisk

Hvis du er på udkig efter en dessert efter fisk, er min tranebærdessert et ret genialt bud. I det hele taget går det rigtig godt med nogle lidt fyldige og intense desserter, gerne med frugt, efter en ikke helt så tung hovedret. Det kunne også være en chokoladelagkage med syrlig havtorn

Tranebærdesserten er allerbedst, når den er nybagt, men lige har fået lov at køle lidt af. Lun og så med iskoldt flødeskum :-)

Tranebærdessert - lækker marcipankage med tranebær

Opskrift på tranebærdessert - lækker marcipankage med tranebær

Desserter og kager

Rækker til: 6-8

Til tranebærfyldet skal du bruge:

  • 300-350 g friske (eller frosne) tranebær
  • 100 g sukker

Til marcipandejen (frangipanen) skal du bruge:

  • 100 g blødt smør
  • 90 g sukker
  • 200 g marcipan, revet
  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk mel
  • 2 æggehvider

Til pynt skal du bruge:

  • 50 g smuttede og flækkede mandler (eller købte mandelflager)

Til servering skal du bruge:

  • Piskefløde, 3-4 dl

Sådan gør du:

  1. Skyl de friske tranebær, dup dem tørre og fordel dem i bunden af et godt stort fad, fx et stort tærtefad. Vend dem med 100 g sukker.

  2. Rør nu det bløde smør med sukker, til det er jævnt, og tilsæt revet marcipan. Rør videre, til marcipanen er godt fordelt. Rør æggeblommerne i én ad gangen og tilsæt melet.

  3. Tænd ovnen på 175 grader.

  4. Pisk hviderne stive og vend dem i. Tag lidt ad gangen – du er nok nødt til at røre i begyndelsen, men rør så lidt som muligt for at bevare det luftige fra hviderne. Fordel dejen i klatter over tranebærrene.

  5. Drys mandelflagerne over, og sæt den i ovnen. Bag den i ca. 25 minutter, til den er lysebrun.

  6. Servér med koldt flødeskum.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Måske også noget for dig?

2 kommentarer til Tranebærdessert – lækker marcipankage med tranebær

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.