Scan for at gå til opskrift
Marcipankage med tranebær
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet 50 minutter min
Til tranebærfyldet skal du bruge:
- 350 g tranebær (friske eller frosne)
- 100 g sukker
Til marcipandejen (frangipanen) skal du bruge:
- 100 g smør (stuetemperatur)
- 90 g sukker
- 200 g marcipan
- 2 æg (delt i blommer og hvider)
- 1 spsk mel
Til pynt skal du bruge:
- 35 g mandler (eller mandelflager)
Til servering skal du bruge:
Skold, smut og flæk mandlerne.
Skyl friske tranebær, dup dem tørre og fordel dem i bunden af et godt stort fad, fx et stort tærtefad. Vend dem med 100 g sukker.Frosne tranebær skal bare tø op i bunden og drysses med sukker. Riv marcipanen groft. Rør så det bløde smør med sukker, til det er jævnt, og tilsæt revet marcipan. Rør æggeblommerne i én ad gangen og tilsæt melet.
Tænd ovnen på 175 grader, varmluft.
Pisk hviderne stive og vend dem i. Tag lidt ad gangen, og rør i begyndelsen, men rør så lidt som muligt for at bevare det luftige fra hviderne. Fordel dejen i klatter over tranebærrene, og bred dem lidt ud.
Fordel mandelflagerne over, og sæt fadet i ovnen. Bag den i ca. 25 minutter, til den er lysebrun.
Køl den lidt af, og servér med koldt flødeskum.