Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Marcipankage med tranebær - tranebærdessert

Marcipankage med tranebær

Antal 6 personer
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet 50 minutter

Ingredienser

Til tranebærfyldet skal du bruge:
  • 350 g tranebær (friske eller frosne)
  • 100 g sukker
Til marcipandejen (frangipanen) skal du bruge:
  • 100 g smør (stuetemperatur)
  • 90 g sukker
  • 200 g marcipan
  • 2 æg (delt i blommer og hvider)
  • 1 spsk mel
Til pynt skal du bruge:
  • 35 g mandler (eller mandelflager)
Til servering skal du bruge:
  • 3,5 dl piskefløde

Dine egne noter

Tilberedning

  • Skold, smut og flæk mandlerne.
  • Skyl friske tranebær, dup dem tørre og fordel dem i bunden af et godt stort fad, fx et stort tærtefad. Vend dem med 100 g sukker.
    Frosne tranebær skal bare tø op i bunden og drysses med sukker.
  • Riv marcipanen groft. Rør så det bløde smør med sukker, til det er jævnt, og tilsæt revet marcipan. Rør æggeblommerne i én ad gangen og tilsæt melet.
  • Tænd ovnen på 175 grader, varmluft.
  • Pisk hviderne stive og vend dem i. Tag lidt ad gangen, og rør i begyndelsen, men rør så lidt som muligt for at bevare det luftige fra hviderne. Fordel dejen i klatter over tranebærrene, og bred dem lidt ud.
  • Fordel mandelflagerne over, og sæt fadet i ovnen. Bag den i ca. 25 minutter, til den er lysebrun.
  • Køl den lidt af, og servér med koldt flødeskum.