Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Julesnitter er lidt som hindbærsnitter - bare med tranebær og crumble. Søde, syrlige og saftige, med smagen af jul.
Mine julesnitter er en frisk, syrlig lille kage. Jeg har bagt den med tranebær, der er lidt bitre og virkelig kraftige i smagen – og tilmed flotte og julede i farven!
Julesnitterne fik en tæt bund, der gør det nemt at skære kagen ud til tern eller barer. Ideelt til kaffen eller måske endda til gløgg?
Det er sjovt, som forskellige lande har forskellige traditioner for råvarer. Ud over cranberries – eller tranebær – har amerikanerne også noget med cashewnødder, og de passer perfekt i en crumble. Du kan også bruge mandler eller nødder, hvis du foretrækker det.
For at give julesnitterne ekstra intens smag har jeg bagt den med farin i stedet for almindeligt sukker. Mmmm, det kunne godt blive en ny trend!
Jeg har bagt med stenformalet mel. Sammen med havregrynene og cashewnødderne giver det lidt ekstra struktur, som jo hører til en god crumble. Men du kan sagtens bruge almindeligt hvedemel.
Min form er en metalform på ca. 22 * 33 cm.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Kagen blev egentlig opfundet til et køkkenmøde på mit kontor. Der er gået lidt sport i at levere lidt sødt og lækkert til vores fælles køkken – alt fra saltmandler og morgenbrød til clementiner, pebernødder og chokoladekiks. Og det er jo en invitation til en bagetosse som mig …
Men det kom mig for øre, at der var en, der ikke tålte æg. Så skulle der eksperimenteres! Først prøvede jeg bare at udelade æg. Det smagte godt, skulle jeg hilse at sige – men jeg var ikke tilfreds. Det smuldrede en del.
Hvis du vil bage kagen uden æg, kan du i stedet tilsætte 2 spsk majsstivelse blandet med 2 spsk vand.
Så nu har jeg to versioner: En med æg og en med æg-erstatning. Begge dele fungerer fremragende.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)
Jeg havde nogle friske tranebær med hjem fra en fotooptagelse og viste ikke helt hvad jeg skulle bruge dem til.
Så tænkte jeg at Muttionline måske havde en opskrift jeg kunne bruge, så jeg slog tranebær op og denne opskrift inspirerede mig.
Jeg fugte næsten opskriften, men jeg havde ingen cashewnødder så jeg brugte mandler i stedet for.
Det er en utrolig lækker bar/kage, som man nemt bliver afhængig af.
Tak for en god madblog med skønne opskrifter.
Hej Kirstine, du har da rigtig været i køkkenet! Tusind tak for din kommentar! Jeg er vild med det søde/syrlige og så det lidt bitre fra tranebærrene – dejligt du også kunne bruge opskriften.
Kh Bodil