Scan for at gå til opskrift
Julesnitter med tranebær og crumble
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
Samlet 55 minutter min
Til grunddejen skal du bruge:
- 150 g stenformalet hvedemel
- 200 g økologiske havregryn (finvalsede)
- 200 g farin
- ¼ tsk salt
- ½ tsk bagepulver
- 250 g smør
Til bunden skal du også bruge:
Til crumblen ovenpå skal du også bruge:
Til tranebærsaucen skal du bruge:
- ½ dl vand
- 60 g sukker
- 250 g tranebær (friske eller frosne)
Sådan laver du bund og crumble:
Start med grunddejen: Hak smørret ind i de tørre ingredienser, og ælt dejen hurtigt sammen. Del den i 2 – den ene klump lidt større end den anden.
Den største klump er bunden. Tilsæt æg, og ælt dejen jævn.
Den mindste klump er til crumble: Hak cashewnødderne groft, og ælt dem ind i dejen.
Sådan laver du tranebærsaucen:
Sådan gør du julesnitterne færdige:
Beklæd din bageform med bagepapir, og pres dejen til bunden jævnt ud i den. Fordel tranebærsaucen ovenpå, og smuldr crumbledejen øverst. Pres den lidt ned.
Bag kagen ved 160 grader i ca. 35 minutter, til den har gyldne kanter. Lad den køle af, før du skærer den ud. Jeg skar min ud til 24 stykker – 4 * 6.
Drys evt. med flormelis, når du serverer.