Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Julesnitter med tranebær og crumble

Julesnitter med tranebær og crumble

Antal 24 stk.
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet 55 minutter

Ingredienser

Til grunddejen skal du bruge:
  • 150 g stenformalet hvedemel
  • 200 g økologiske havregryn (finvalsede)
  • 200 g farin
  • ¼ tsk salt
  • ½ tsk bagepulver
  • 250 g smør
Til bunden skal du også bruge:
  • 1 æg
Til crumblen ovenpå skal du også bruge:
  • 50 g cashewnødder
Til tranebærsaucen skal du bruge:
  • ½ dl vand
  • 60 g sukker
  • 250 g tranebær (friske eller frosne)
Til servering:
  • flormelis (valgfrit)

Dine egne noter

Tilberedning

Sådan laver du bund og crumble:
  • Start med grunddejen: Hak smørret ind i de tørre ingredienser, og ælt dejen hurtigt sammen. Del den i 2 – den ene klump lidt større end den anden.
  • Den største klump er bunden. Tilsæt æg, og ælt dejen jævn.
  • Den mindste klump er til crumble: Hak cashewnødderne groft, og ælt dem ind i dejen.
Sådan laver du tranebærsaucen:
  • Hæld vand, sukker og tranbær i en lille gryde, kog det op, og lad det simre 5 minutter.
Sådan gør du julesnitterne færdige:
  • Beklæd din bageform med bagepapir, og pres dejen til bunden jævnt ud i den. Fordel tranebærsaucen ovenpå, og smuldr crumbledejen øverst. Pres den lidt ned.
  • Bag kagen ved 160 grader i ca. 35 minutter, til den har gyldne kanter. Lad den køle af, før du skærer den ud. Jeg skar min ud til 24 stykker – 4 * 6.
  • Drys evt. med flormelis, når du serverer.