Min tranebærcrumble er en frisk, syrlig og ret julet variation over temaet crumble cake. Crumble forbinder jeg sjovt nok mest med sommer – fx en rabarbercrumble, der er en dessert – men nu faldt jeg over tranebær i butikkerne og tænkte – hey, tranebær er da det ideelle modspil til en sød crumbledej. Tranebær er virkelig kraftige i smagen og tilmed flotte og julede i farven!
Denne gang ville jeg ikke bage en dessert, så min tranebærcrumble fik en tæt bund, der gør det nemt at skære kagen ud til tern eller barer. Ideelt til kaffen :-)
Amerikansk inspirerede tranebærcrumble bars
Det er sjovt, som forskellige lande har forskellige traditioner for råvarer. Ud over cranberries – eller tranebær – har amerikanerne også noget med cashewnødder, og de passer perfekt i en crumble. Du kan også bruge mandler eller nødder, hvis du foretrækker det.
For at give min tranebærcrumble ekstra intens smag har jeg bagt den med farin i stedet for almindeligt sukker. Mmmm, det kunne godt blive en ny trend!
Melet er min evige favorit – det stenformalede mel fra Valsemøllen. Sammen med havregrynene og cashewnødderne giver det lidt ekstra struktur, som jo hører til en god crumble.
Jeg havde nogle friske tranebær med hjem fra en fotooptagelse og viste ikke helt hvad jeg skulle bruge dem til.
Så tænkte jeg at Muttionline måske havde en opskrift jeg kunne bruge, så jeg slog tranebær op og denne opskrift inspirerede mig.
Jeg fugte næsten opskriften, men jeg havde ingen cashewnødder så jeg brugte mandler i stedet for.
Det er en utrolig lækker bar/kage, som man nemt bliver afhængig af.
Tak for en god madblog med skønne opskrifter.
Hej Kirstine, du har da rigtig været i køkkenet! Tusind tak for din kommentar! Jeg er vild med det søde/syrlige og så det lidt bitre fra tranebærrene – dejligt du også kunne bruge opskriften.
Kh Bodil