Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
En skøn, nem rabarberkage med marcipan og med hvid chokolade. Syrlige rabarber, blød marcipan og sød hvid chokolade - det spiller!
Kan man få for meget rabarberkage?
Spørgsmålet er helt retorisk, for selvfølgelig kan man ikke det. Især ikke sådan en saftig rabarberkage med marcipan og hvid chokolade, der gør kagen lidt ekstra tung og svampet.
Min datter har engang forsøgt at overbevise mig om, at man ikke kan få rabarber efter Sankt Hans, men det passer heldigvis ikke (der er dog noget med, at man skal give sine egne ro, så man kan få en sensommer-sæson også).
Nå, men efter Sankt Hans benyttede jeg mig afi supermarkedets rabarber til at komponere en rabarberkage med marcipan og med hvid chokolade. Syrlige rabarber og sød hvid chokolade – det faldt i ret god jord hos testpiserne. Og gæsterne.
Selvom jeg har uanede mængder af tid i min ferie – og min ferie er lang – så er jeg altså også doven. Jeg gider faktisk ikke stå længe i køkkenet. Ikke noget med avancerede kager (som jeg faktisk aldrig helt orker), men planlægning er ok. Så ud på køkkenbordet med smør, æg og creme fraiche, så det kan lune sig fra morgenstunden. Og ind i sofaen (eller op på cyklen, ud i skoven) med mig.
Når der så kommer gæster til kaffe og gåtur om eftermiddagen, er der virkelig nem og hurtig rabarberkage.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
I stedet for almindeligt hvedemel har jeg brugt sigtet spelt. Det giver en lidt mere rustik krumme, lidt mere at gumle på og lidt ekstra smag i kagen. Hvis du ikke har sigtet spelt ved hånden, kan du fint bruge almindeligt hvedemel og eventuelt udskifte 50 gram med grahamsmel.
Du har sikkert prøve at bage en kage, hvor fyldet falder til bunds – og det ville rabarberstykkerne også nemt finde på at gøre. Derfor har jeg et par tricks, der sørger for, at raberberne bliver mere jævnt fordelt i kagen, fra top til bund. Og jeg bruger det også til den hvide chokolade:
Prøv fx:
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)