Kan man få for meget rabarberkage?
Spørgsmålet er helt retorisk, for selvfølgelig kan man ikke det. Derfor har jeg benyttet den forlængede rabarbersæson (den, hvor de stadig har rabarber i efter Sankt Hans i supermarkedet) til at komponere en rabarberkage med marcipan og med hvid chokolade. Syrlige rabarber og sød hvid chokolade – det faldt i ret god jord hos testpiserne. Og gæsterne.
Nem rabarberkage – et hit i sommerhuset
Selvom jeg har uanede mængder af tid i min ferie – og min ferie er lang – så er jeg altså også doven. Jeg gider faktisk ikke stå længe i køkkenet. Ikke noget med avancerede kager (som jeg faktisk aldrig helt orker), men planlægning er ok. Så ud på køkkenbordet med smør, æg og creme fraiche, så det kan lune sig fra morgenstunden. Og ind i sofaen med mig.
Når der så kommer gæster til kaffe og gåtur om eftermiddagen, er der virkelig nem og hurtig rabarberkage.
Lidt ekstra bid og smag med spelt
I stedet for almindeligt hvedemel har jeg brugt sigtet spelt. Det giver en lidt mere rustik krumme, lidt mere at gumle på og lidt ekstra smag i kagen. Hvis du ikke har sigtet spelt ved hånden, kan du fint bruge almindeligt hvedemel og eventuelt udskifte 50 gram med grahamsmel.
Tip! Undgå at rabarberstykkerne synker til bunds
Som du kan se på billederne, glemte jeg en enkelt ting, da jeg bagte min rabarberkage. For rabarberstykkerne har en tendens til at falde til bunds i kagen. Det findes der faktisk råd for:
- Vend rabarberstykkerne i en spsk mel, før du vender dem i dejen. Så vil de være knap så tilbøjelige til at synke ned, når kagen bliver bagt.
Samme trick kan du naturligvis bruge til den hvide chokolade – og andre kager med fyld, der gerne vil til bunds.
Andre rabarberkager eller rabarberdesserter?
Prøv fx:
De superlækre, luftige rabarbermuffins med marcipan
Rabarbertrifli med sprød marcipancrumble
Den snaskede rungstedtærte med rabarber