Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Kan man få for meget rabarberkage?

Spørgsmålet er helt retorisk, for selvfølgelig kan man ikke det. Derfor har jeg benyttet den forlængede rabarbersæson (den, hvor de stadig har rabarber i efter Sankt Hans i supermarkedet) til at komponere en rabarberkage med marcipan og med hvid chokolade. Syrlige rabarber og sød hvid chokolade – det faldt i ret god jord hos testpiserne. Og gæsterne.

Nem rabarberkage – et hit i sommerhuset

Selvom jeg har uanede mængder af tid i min ferie – og min ferie er lang – så er jeg altså også doven. Jeg gider faktisk ikke stå længe i køkkenet. Ikke noget med avancerede kager (som jeg faktisk aldrig helt orker), men planlægning er ok. Så ud på køkkenbordet med smør, æg og creme fraiche, så det kan lune sig fra morgenstunden. Og ind i sofaen med mig.

Når der så kommer gæster til kaffe og gåtur om eftermiddagen, er der virkelig nem og hurtig rabarberkage.

Rabarberkage med marcipan og hvid chokolade

Lidt ekstra bid og smag med spelt

I stedet for almindeligt hvedemel har jeg brugt sigtet spelt. Det giver en lidt mere rustik krumme, lidt mere at gumle på og lidt ekstra smag i kagen. Hvis du ikke har sigtet spelt ved hånden, kan du fint bruge almindeligt hvedemel og eventuelt udskifte 50 gram med grahamsmel.

Tip! Undgå at rabarberstykkerne synker til bunds

Som du kan se på billederne, glemte jeg en enkelt ting, da jeg bagte min rabarberkage. For rabarberstykkerne har en tendens til at falde til bunds i kagen. Det findes der faktisk råd for:

 • Vend rabarberstykkerne i en spsk mel, før du vender dem i dejen. Så vil de være knap så tilbøjelige til at synke ned, når kagen bliver bagt.
  Samme trick kan du naturligvis bruge til den hvide chokolade – og andre kager med fyld, der gerne vil til bunds.

Andre rabarberkager eller rabarberdesserter?

Prøv fx:

De superlækre, luftige rabarbermuffins med marcipan

Rabarbertrifli med sprød marcipancrumble

Den snaskede rungstedtærte med rabarber

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Rabarberkage med hvid chokolade og marcipan

Desserter og kager

Rækker til: 12

Forberedelse: 20 minutter (+ lunetid på køkkenbordet)

Tilberedning: 45 minutter

Du skal bruge:

 • 150 g blødt smør (stuetemperatur) + lidt til formen

 • 150 g rørsukker

 • 50 g marcipan

 • 4 æg (stuetemperatur)

 • 1 dl creme fraiche (stuetemperatur)

 • 200 g sigtet speltmel (eller alm. hvedemel)

 • 1,5 tsk bagepulver

 • 1,5 tsk vaniljesukker

 • 100 g hvid chokolade (+ 1 spsk mel)

 • 350 g rabarber (et bundt købt) + 1 spsk mel

Til pynt:

 • Flormelis

Sådan gør du:

 1. Tag smør, æg og creme fraiche ud af køleskabet, og lad det få stuetemperatur. Imens: Mål de øvrige ingredienser af. Rens rabarberne og skær dem i små stykker, ca. 1 cm, og vend dem i lidt mel. Tag evt. nogle længere stykker fra til pynt (dem skar jeg i tynde skiver på langs). Riv marcipanen groft, hak chokoladen, og vend også den i 1 spsk mel. Sigt resten af melet, bagepulver og vaniljesukker sammen.

 2. Smør en springform (eller som her – en springform med skorsten) grundigt med smør.

 3. Rør smør og sukker godt sammen. Tilsæt revet marcipan, æg, creme fraiche og melblandingen, og rør dejen hurtigt sammen. Vend rabarberstykkerne i dejen. Vent lidt med chokoladen og de lange stykker rabarber.

 4. Fordel halvdelen af dejen i formen, og rør den hakkede chokolade i resten. Fordel den ovenpå. Læg de lange rabarber stykker øverst. Dejen hæver lidt op omkring dem, så du behøver ikke presse dem ned.

 5. Tænd ovnen på 150 grader varmluft, og bag kagen i 45-50 minutter. Dæk den evt. med folie til sidst, hvis den bliver for mørk. Tjek med en tandstikker, at den er gennembagt.

 6. Lad kagen køle af på en bagerist i 5 minutter i formen – fjern formen, og lad den køle helt af. Sigt flormelis over, når du serverer.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Rabarberkage med marcipan og hvid chokolade

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.