Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Pebernødder og julefigurerJeg har aldrig været imponeret af de pebernødder, man kan købe. Måske har jeg bare været forkælet hjemmefra, for jeg synes, pebernødder skal smage af noget – også af peber – og jeg kan godt li’, de har en tæt krumme.

Heldigvis har jeg min mors opskrift, og det giver pebernødder, som pebernødder skal smage. Næsten som dem, bagermester Harepus bager i Hakkebakkeskoven. Tror jeg.

Dejen er også super velegnet til at stikke figurer ud af – for kreative og barnlige sjæle.

 

Holdbarhed: Ret dårlig. Mine er i hvert fald altid hurtigt væk.

Pebernødder og julefigurer

Gem

Gem

Opskrift på pebernødder og julefigurer

Desserter og kager

Forberedelse: 10 minutter

Tilberedning: 10-20 minutter

Du skal bruge:

  • 725 g hvedemel
  • 250 g farin
  • 250 g smør (stuetemperatur, hvis du bruger maskine)
  • 2 æg (stuetemperatur, hvis du bruger maskine)
  • 1 dl mælk
  • 2 tsk tørret ingefær (eller en knold frisk reven, ca. 5 cm)
  • 2 tsk std kardemomme
  • 1/2 tsk std hvid peber
  • 1/2 tsk brunt bagepulver (det er bagepulver med krydderier i - og der står brunt bagepulver på pakken)

Husk også:

  • Bagepapir, evt. kagerulle og udstiksforme

Sådan gør du:

  1. I hånden: Ælt dejen sammen på bordet. Start med mel og de øvrige tørre ting. Hak så smørret ud i melblandingen, og smuldr det med fingrene, til det ligner revet ost. Lav så en fordybning i midten, hvor du slår æggene ud og tilsætter mælken. Bland først forsigtigt rundt, så mælken ikke løber ud. Og ælt så grundigt, til dejen er ensartet og hænger godt sammen. Hvis den virker for tør, kan du tilsætte lidt mere mælk.
  2. I maskine: Rør først smør og farin blødt. Tilsæt så æg, mælk og halvdelen af de tørre ingredienser. Rør, til dejen er helt jævn. Rør så resten af de tørre ingredienser i. Det kan være, du skal ælte dejen færdig på bordet.
  3. Lad gerne dejen ligge nogle timer på køl. Pak den ind i plastfolie.
  4. Når du vil bage: Tænd ovnen på 170 grader varmluft, og gør bagepapir klar. Det er praktisk med 4 stykker.
  5. Til pebernødder: Rul dejen ud i lange tynde stænger (lillefingertykkelse). Skær dem i 1,5 cm stykker og fordel dem på bagepapir. Du kan også trille dem, så de blive fint runde, men det er ikke nødvendigt.
  6. Til julefigurer: Rul dejen ret tyndt ud (tyndere end du tror) og stik figurer ud. De hæver lidt i ovnen, så sørg for lidt ekstra plads imellem dem.
  7. Bag dem 10-20 minutter ved 170 grader (efter tykkelse og størrelse), til de er lysebrune. Husk, du kan bage to plader ad gangen, når du bruger varmluft. Husk også, at hvis de er for lyse, er de også bløde.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.