Hjemmebagt kransekagekonfekt er perfekt både til at afslutte det gamle år – og til at byde det nye år velkommen. Til kaffen og til boblerne nytårsaften. Og sjovt nok kan jeg altid spise et par stykker, selvom nytårsmiddagen jo ikke hører til årets mindste måltider.
Det handler simpelthen om, at hjemmebagt kransekagekonfekt smager allerbedst. Og den er faktisk nem at lave, når du har fat i de rigtige ingredienser.
Lav din egen kransekagemasse til sprøjtepose
Som du nok kan gætte, bager vi altid vores kransekagekonfekt til nytår selv i min familie. Og nu skal du høre hvorfor:
Ét år lod jeg mig friste til at prøve de flotte opsatser, de har i Føtex. Et kransekagetårn, der så superflot ud. Men! Hold nu op, hvor var det tørt og ALT for sødt. En kæmpe skuffelse, når jeg nu altid har været forkælet med min mors hjemmebagte kransekage. Så her kommer den ægte vare: En lækker kransekagemasse til sprøjtepose. Den giver ca. 40 stykker kransekagekonfekt.
Hvis du vil bage et kransekagetårn, skal du gange portionen med 3. Instruktion følger længere nede.
Bag din kransekage med speciel marcipan fra Odense Marcipan
Bemærk, at hvis du bruger almindelig marcipan, vil din kransekage have tendens til at flyde ud. Så gør dig selv en tjeneste og få fat i rigtig bagemarcipan. Jeg bruger Odense Marcipans Kranse XX. (Hvis linket driller – søg på Odense kranse xx).
Hvis du ikke kan nå at få fat i den, vil jeg faktisk anbefale, at du i stedet køber færdigblandet kransekagemasse i supermarkedet.
NB – update: Jeg kan se, man nu kan købe bagemarcipan. Det må være det, du skal have fat i. Når jeg ser på ingredienserne, ser det ud til at matche min Kranse XX. Jeg skal nok teste og opdatere.
5 trin til lækker hjemmebagt kransekagekonfekt
- Riv marcipanen groft i hånden, og lun den langsomt i en gryde sammen med æggehvide og sukker. Den skal være ca. 40 grader (godt håndvarm).
- Fyld den i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt ca. 40 små toppe ud.
- Pynt dem med fx nødder, mandler eller cocktailbær.
- Bag dem i ca. 10 minutter ved 175 grader varmluft.
- Køl dem af, dyp bunden i smeltet mørk chokolade.
Giv kransekagekonfekten lidt afstand på bagepapiret. De små stykker hæver lidt i ovnen.
Bruger du pasteuriserede æggehvider til kransekagemassen? Eller ved du om det kan bruges? :)
Hej Louise, jeg plejer at bruge pasteuriserede – men du kan sagtens bruge friske også, da massen bliver bagt (og dermed opvarmet over 75 grader). Håber det giver mening :-) God bagelyst! Kh Bodil