Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

I min familie har vi altid bagt vores kransekagekonfekt til nytår selv. Og nu skal du høre hvorfor:

Ét år lod jeg mig friste til at prøve de flotte opsatser, de har i Føtex. Et kransekagetårn, der så superflot ud. Men! Hold nu op, hvor var det tørt og ALT for sødt. En kæmpe skuffelse, når jeg nu altid har været forkælet med min mors hjemmebagte kransekage. Så her kommer den ægte vare. Der bliver ca. 40 stykker kransekagekonfekt. 

Hvis du vil bage et kransekagetårn skal du gange portionen med 3.

Kransekagekonfekt og kransekageopsats til nytår

Husk at bruge speciel marcipan til kransekage!

Bemærk, at hvis du bruger almindelig marcipan, vil din kransekage have tendens til at flyde ud. Så gør dig selv en tjeneste og få fat i rigtig bagemarcipan. Jeg bruger Odense Marcipans Kranse XX. 

Hvis du ikke kan nå at få fat i den, vil jeg faktisk anbefale, du køber færdigblandet kransekagemasse i supermarkedet.

Her får du også et par fotos fra processen:

Giv kransekagekonfekten lidt afstand på bagepapiret. De små stykker hæver lidt i ovnen.

Kransekagekonfekt til nytår

Herunder: Klar til at komme i ovnen – mangler bare lige lidt topping.

Kransekagekonfekt

GemGKransekagetårn – det kan du også

Til kransekagetårnet får du brug for en passer: Tegn cirkler på dit bagepapir, start fx med 12 cm i diameter, og gå så 1 cm ned for hver cirkel. Til sidst kan du lave en top, der er ca. 4 cm i diameter.

Rul så kransekagemassen ud til pølser, og form dem trekantede. Placer dem, så de holder sig inden for cirklerne på bagepapiret, og saml dem. Det er en god idé at starte med toppen og de mindste ringe (top 4 cm, ring 5 cm, ring 6 cm osv.). Hvor mange ringe, der bliver, afhænger af, hvor tykke du laver dem.

Du kan bruge lidt flormelis på bordet, så kransekagemassen ikke klistrer for meget.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Kransekagekonfekt og kransekagetårn

Desserter og kager

Rækker til: 40-45 stk.

Forberedelse: 30 minutter

OBS! Hvis du vil bage kransekagetårn, skal du gange opskriften med mindst 3.

Til ca. 40 stykker skal du bruge:

  • 300 g kransekagemasse (Odense Kranse XX, find det på nettet)
  • 75 g sukker (knap 1 dl)
  • 3/4 dl æggehvide

Til pynt:

  • Nødder, smuttede mandler eller cocktailbær
  • 100 g god mørk chokolade, hvis du vil lave chokoladebund

Husk også:

  • Sprøjtepose med stjernetylle
  • ... og bagepapir

Til kransekagetårnet kan du pynte med konditorglasur:

  • 1 æggehvide
  • flormelis
  • et par dråber citronsaft eller eddike

Sådan laver du kransekagekonfekt:

  1. Riv marcipanmassen groft og bland med sukker og æggehvide i en gryde. Lun massen langsomt op, mens du rører jævnligt. Massen skal blive jævn og lun (ca. 40 grader).

  2. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

  3. Put så massen over i sprøjteposen, og sprøjt ud på bagepapir i små toppe. De hæver lidt, når de bliver bagt, så sæt dem med lidt afstand.

  4. Pynt med nødder, smuttede mandler eller cocktailbær, bag dem i ca. 10 minutter. Kransekagekonfekten skal have fine lysebrune striber.

  5. Når de er kølet af på en bagerist, kan du give dem chokoladebund: Hak chokoladen fint og smelt halvdelen blidt, mens du rører konstant, fx med en gummispatel. Vær tålmodig! Den skal blive 50 grader varm. Når den ene halvdel er smeltet og 50 grader, sluk, tag skålen af varmen og rør den anden halvdel chokolade i. Rør, til den er helt smeltet.

  6. Dyp bunden af hvert stykke kransekagekonfekt forsigtigt i chokoladen, og skrab efter med en smørekniv. Sæt dem tilbage på bagepapiret, og stil dem køligt, så chokoladen kan stivne.

Sådan laver du kransekagetårn:

  1. Ælt massen sammen i hånden og læg den på køl nogle timer – eller til i morgen. Gør bagepapir klar ved at tegne cirkler – hver cirkel skal være én cm større i diameter end den foregående. Fx 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 … cm i diameter.

  2. Form kransekagedejen til stænger på tykkelse med en kvindes tommelfinger. Pres dem sammen, så de bliver trekantede (Toblerone-facon).

  3. Placér de trekantede pølser, så de ligger præcis inden for cirklerne på bagepapiret.

  4. Bag cirklerne som konfekten ved 175 grader, bare lidt længere, til de får lidt farve.

  5. Hvis du ønsker chokoladebund – se punkt 5 ovenfor.

  6. Pynt så med konditorglasur: Pisk 1 æggehvide grundigt med flormelis, til den er godt stiv. Der skal meget flormelis i. Til sidst giver du det et par dråber citronsaft eller eddike, så bliver den blank, når den tørrer. Fyld den i sprøjtepose, klip et tyndt hul, og sprøjt den ud i fine tynde glasurtunger. Lad dem tørre helt, før du samler dem til et tårn. Du kan ‘lime’ ringene sammen med lidt ekstra glasur.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Tip! Du kan sagtens fryse din kransekage

Kransekage er god at fryse, og den tør op på ganske få minutter ved stuetemperatur.

Kransekagekonfekt og kransekageopsats til nytår

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.