
Honningkage muffins er bløde, sød honningkager, som min mor altid bagte dem. Og min far elskede dem.
Eller næsten. For faktisk bagte min mor honningkage som en hel kage i en bradepande. Jeg bager honningkagen som muffins, fordi jeg (eller skal jeg sige vi) sjældent spiser hele portionen på en gang, og honningkage muffins er meget velegnede til at fryse ned.
Honningkagemuffins er ikke bare til jul …
Jeg ved godt, at de fleste forbinder honningkager med jul – kanel, ingefær og nelliker dufter også af jul. Men jeg bager dem gladeligt hele året. Så dukker de op som en god overraskelse ind imellem, når jeg helt har glemt, de ligger i fryseren.

Vælg mellem to udgaver – med og uden smørcreme
For det meste spiser jeg bare honningkagemuffins, som de er – ikke noget som helst hurlumhej ved dem.
Men hvis du synes, dine honningkagemuffins skal være lidt mere festlige, kan du give dem en smørcremetopping, som jeg har gjort på billederne. Det er en superenkel creme at lave – bare smør, flødeost, flormelis og lidt revet appelsinskal.
Hvis du ikke er dus med en sprøjtepose, kan du flække dine muffins i stedet og smøre cremen ind som et lag. Og overtrække med chokolade.