Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Honningkage-muffins

Blød, sød honningkage, som min mor altid bagte den. Og min far elskede den. Jeg bager honningkagen som muffins, fordi jeg sjældent spiser hele portionen på en gang, og honningkage muffins er meget velegnede til at fryse ned.

Honningkagemuffins er ideelle til te. Til kaffe. Og uden.

Opskrift på honningkage muffins

150 g honning eller sirup
100 g farin
50 g smør
1/2 dl orangemarmelade
1,5 dl kærnemælk eller yoghurt naturel
1 æg
250 g mel
1 tsk natron
1/2 tsk std nelliker
1 tsk kanel
1 tsk ingefærpulver eller en reven knold ingefær, ca. 15 g

Du skal også bruge:
Ca. 15 smurte muffinforme.

Sådan:
Smelt honning, farin, smør og marmelade i en gryde ved svag varme. Tag gryden af og pisk kærnemælk og æg i. Sigt mel og krydderier i, start med halvdelen. Pisk i hånden, til melklumperne er væk, og pisk resten i.

Tænd ovnen, og hæld dejen i form(e).

Varmluft 140° ca. 20 minutter

Test, at kagerne er gennembagte, fx med en strikkepind, en tandstik eller en gaffel.

Honningkagerne er rigtig gode at fryse ned og endnu bedre at tø op igen :-)

 

Gem

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.