Det behøver ikke være jul, for at jeg bager honningkage. Faktisk elsker jeg den krydrede kage hele året, og en honningkage med smørcreme er intet mindre end uimodståelig når som helst. For eksempel som en fødselsdagslagkage?
Jeg bager min honningkage som en “rigtig” lagkage, så der er mindst to lag smørcreme.
Hjemmebagt lagkage – bare bedst!
I min verden er de bedste lagkager dem, der er hjemmelavede helt fra bunden – de smager bare bedre, og du får en skøn fugtig kage, der holder sig i mange dage. Hvis den da ikke bliver spist, altså. Er du også til hjemmebagte lagkager, så tjek fx:
Chokoladelagkage med smørcreme og havtorn
Kanellagkage med flødeskum
Klassisk lagkage med creme og hindbærsyltetøj
Læg din honningkage sammen med smørcremen i god tid
Faktisk er de fleste lagkager bedst, når de har fået lov at trække en halv eller en hel dag, og det gælder også honningkage lagkagen. Bag i hvert fald kagen dagen i forvejen, så du kan lægge den sammen fra morgenstunden og servere den senere på dagen. Så er har den tid til at trække, så den bliver ekstra blød og lækker.
Sådan bliver honningkagen til 3 lagkagebunde
Her skal du bruge en urtekniv og et stykke tråd på ca. 80 cm:
- Skær først en rille hele vejen rundt der, hvor du gerne vil have, bundene skal dele. Det gør du to steder, så du får 3 ca. lige tykke bunde.
- Tag så sytråden, og træk den ind i den ene rillen hele vejen rundt.
- Kryds de to ender og træk forsigtigt til – vupti, tråden skærer kagen igennem.
- Gentag i den anden rille, og du har 3 bunde.
Hvis du ikke vil bage honningkagen som en rund lagkage, kan du også bage den i en lille bradepande, fx som min på 22 x 33 cm. Så bliver kagen ikke så høj, og du kan nøjes med at flække den i to bunde.
Kære Bodil. Tak for mange gode opskrifter denne kage inklusiv, som jeg har lavet flere gange. Alle i familien er begejstrede! Har dog udfordringer med chokoladeganachen. Den bliver grumset, når den kogende vand tilsættes selvom chokoladen kun er 40 grader inden jeg tilsætter vandet. Du forklarer så fint mange ting som fx bagebæltet,, så måske har du et godt råd.
På forhånd tak.
Vh Mette Lassen
Hej Mette, tak for din søde kommentar – og dit spørgsmål. Chokolade er en drilsk ting, det kender jeg. Jeg vil foreslå, at du prøver en fløde-version i stedet – her skal du bruge 150 g god mørk chokolade, 1 dl fløde og 40 g blødt smør: Hak chokoladen groft, og læg den i en skål. Kog fløden op i en lille gryde, og køl den ned til ca. 80 grader (brug termometer). Hæld fløden over chokoladen, og rør, til chokoladen er smeltet. Tilsæt det bløde smør, og rør, til massen er blank. Det giver en lidt større portion, men det er der nok ikke nogen, der klager over ;-) Held og lykke med det. Kh Bodil