Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
En sød, fugtig og svampet græskarkage. Bagt med banan og et frisk strejf af appelsin. En smule sund, måske, men også syndigt god!
Her får du en herlig krydderkage med græskar, der gør den ekstra fugtig og lækker. Og elsker du kage med glasur og smagen af appelsin – så er den lige noget for dig.
Jeg var længe i tvivl om, jeg skulle kalde min græskarkage for en kage eller et brød. Altså – når et banana bread hedder ‘brød’, så kan en græskarkage med banan, bagt i brødfacon vel også? Den er i hvert fald bagt i en rugbrødsform, og den er ca. lige så sundt som banana bread.
Det vil sige: Ikke spor.
Så krydderkagen vandt, for det ér en kage, og hvis du hellere vil bage den i en springform, vil det garanteret fungere fint. Hvis du elsker banana bread, er græskarkagen også lige noget for dig.
Sød. Tæt. Fugtig. Svampet. Og her med et frisk strejf af appelsin. Jo, det er umagen værd. Og måske det helt rigtige til halloween, hvis du fejrer den slags?
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
I min research til krydderkagen faldt jeg over noget, amerikanerne kalder pumpkin pie spice – altså et græskartærtekrydderi, og det tænkte jeg passede lige til min krydderkage med græskar. Kanel, ingefær, muskatnød og nelliker. Mest af det første, mindst af det sidste.
Med græskartærtekrydderiet kommer krydderkagen lidt i familie med både min gulerodskage med banan og en god honningkage, som jeg også elsker. Men mere fugtig i krummen (og lidt mere besværlig, når jeg nu skal være ærlig).
Den fugtige krumme skyldes især græskar og banan – og her på 6. dagen er kagen stadig god og svampet, kan jeg oplyse.
Du kan lave en større portion græskarmos og gemme den overskydende mængde i fryseren. Så har du til græskarrisotto eller græskarvafler en anden dag 🙂 Eller du kan bruge det i almindeligt brød og boller – og få den lækreste fugtige krumme.
Hvis du nu står med et græskar og tænker – hvad kan jeg bruge resten til – så kommer der et par forslag her. I risottoen kan du også bruge græskarmosen:
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)