Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Frugttærte med abrikos, rabarber og hindbær

Elsker du frugttærte, men har du svært ved at vælge? Og skal din frugttærte have den mest vidunderligt lækre mandelbund? Så er de små mandeltærter lige det, du leder efter. Hvis du oven i købet har hjerteformede muffinforme, kan de også blive en ekstra sød hilsen – til dig selv og til andre.

Jeg lavede frugttærterne med:

  • Abrikoser: Del dem i både, og kog dem op i 2-3 minutter med lidt sukker og vanilje.
  • Rabarber: Snit dem i 1 cm tykke skiver, og kog dem op i 5-10 minutter med lidt sukker og evt. vanilje, citronskal eller revet ingefær.
  • Hjemmelavet hindbærmarmelade.

Bag én stor frugttærte eller mange små

Opskriften passer til en almindelig tærteform, men som du kan se, passer den også fint til muffinforme. Og de behøver ikke være hjerteformede!

Jeg fik 16 små frugttærter ud af portionen.

Frugttærte med abrikos, rabarber og hindbær

Frugttærter med din yndlingsfrugt

Jeg elsker kombinationen af de søde mandler og syrlig frugt, og du kan – alt efter sæson og humør – lave dem med fx blommer, solbær eller måske blåbær? Eller citrusfrugter? Jeg får helt lyst til at prøve.

Du behøver ikke tilberede frugten forud, som jeg gjorde her. Du kan også bare snitte frugten fint og drysse med lidt sukker.

Oprindeligt er opskriften min veninde Mariannes fænomenale blommetærte, men her blev det små mandeltærter i mine elskede muffinforme. Mums, tak Marianne!

Gem

Frugttærte med abrikos, rabarber og hindbær

Desserter og kager

Rækker til: 1 almindelig tærte eller 16 små

Forberedelse: 1 time

Tilberedning: 30-60 minutter

Til tærtebunden skal du bruge:

  • 125 g smør, stuetemperatur
  • 125 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 175 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g fint hakkede mandler
  • 1 æg

Til frugtfyldet skal du bruge:

  • Frugtstykker, fx abrikosbåde, rabarberstykker, hindbær, solbær, blåbær eller blommer
  • Ca. 2 spsk sukker
  • Evt. vaniljesukker, citronskal, ingefær - eller hvis du bruger blommer eller solbær: kanel.

Sådan gør du:

  1. Rør først smør og sukker sammen. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen. Læg den på køl en halv time (eller længere).

  2. Rul dejen ud, så den passer enten i en stor smurt tærteform eller i små muffinforme. Dejen er liiiidt drilsk, fordi der er hakkede mandler i. Du kan også presse dejen i facon, hvis det er nemmere for dig.

  3. Fordel frugten ovenpå og drys med sukker (hvis du har kogt frugten med sukker, skal du ikke også drysse).

  4. Tænd ovnen på 170 grader varmluft. En stor tærte skal have ca. 1 time. Små muffins ca. 30 minutter. De må gerne tage farve i kanten.

  5. Servér frugttærterne lune med flødeskum, creme fraiche eller min favorit-kagedip: Lige dele flødeskum og græsk yoghurt, smagt til med vanilje.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Frugttærte med abrikos, rabarber og hindbær

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.