I England kan man købe ginger snaps, som jeg elsker. Og da jeg glad havde gumlet løs på dem under en ferie i London, slog det mig: Det var da lige præcis de ingefærsmåkager, min mor bagte i lange baner, da jeg var barn. Og nu får du opskriften her.
Knasende sprøde småkager med ingefær
Ingefærsmåkagerne er nemme at bage og smager lidt af jul. Men det har altså aldrig afholdt os fra at spise dem på alle mulige andre årstider. Lidt som de belgiske bastognekiks – bare engelske og med ingefær.
Det sjove ved ingefærsmåkagerne er, at de både er bagt med natron og med gær. Helt ærligt, så skal du ikke spørge mig hvorfor. Gær i en småkage er ret ualmindeligt, men lidt research viser, at netop i sprøde ingefærkager er det mere almindeligt. Og gæren kan du ikke smage, så – jeg følger min mors opskrift, og det virker.
Det ekstra gode ved ginger snaps er, at de er virkelig sprøde, og de holder sig sprøde længe. Bare husk at opbevare dem i en lufttæt dåse eller pose.
Og så tæller det selvfølgelig, at de er gode at dyppe i te. Og sikkert også kaffe.
Andre gode småkager til te og kaffe?
Uh, jeg har mange favoritter. Her får du et par ret forskellige forslag:
- En opskrift med chokolade og nødder
- En opskrift med kardemomme og mandler
- Og den sidste med tranebær og lakrids.