Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Ginger snaps opskrift- sprøde ingefærsmåkager med gær

Ginger snaps - engelske ingefærsmåkager

Antal 50 stk
Forb. tid 23 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet 43 minutter

Ingredienser

  • 10 g gær
  • 1 spsk vand
  • 200 g mel
  • 125 g farin
  • 40 g tesukker (perlesukker)
  • 2 tsk stødt ingefær
  • ½ tsk stødt nelliker
  • ½ tsk natron
  • 75 g smør
  • 1 æg

Dine egne noter

Tilberedning

  • Gør 2 bageplader klar med bagepapir.
  • I hånden: Ælt dejen på bordet. Opløs gæren i vandet. Lav så en bunke af de tørre ingredienser. Hak smørret i. Smuldr så smørret, til klumperne er væk, og lav en fordybning midt i det hele. Slå ægget ud i fordybningen og bland gæropløsningen i. Bland først forsigtigt, så væden ikke løber ud på bordet, og ælt så dejen igennem. Dejen er ret blød.
  • På maskine: Lad maskinen findele smørret i de tørre ingredienser. Tilsæt æg og gær rørt ud i vand, og ælt dejen igennem. Tag den så ud på bordet.
  • Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
  • Del dejen op i 3 ca. lige store stykker. Drys lidt mel på bordet, og rul dejstykkerne ud til stænger på tykkelse med et almindeligt stearinlys. Skær dem i ca. 2 cm stykker.
  • Sæt stykkerne på bagepapir, så de står på skærefladen (med afstand – der kan være ca. 25 på en plade). Giv dem et lille dup midt i med en finger.
  • Bag dem ca. 20 minutter. De skal blive lidt mørkere, ellers bliver de bløde. Men – de er altid bløde, lige når du tager dem ud af ovnen, så det kan være lidt svært at vurdere første gang. Hvis de stadig er bløde i midten, når de er kolde, så giv dem lidt mere. Det kan du godt.
  • Og ellers – knas løs! Det er ikke noget tilfælde, man får dem i England, for der er noget med te og ingefær …