Scan for at gå til opskrift
Ginger snaps - engelske ingefærsmåkager
Forb. tid 23 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet 43 minutter min
- 10 g gær
- 1 spsk vand
- 200 g mel
- 125 g farin
- 40 g tesukker (perlesukker)
- 2 tsk stødt ingefær
- ½ tsk stødt nelliker
- ½ tsk natron
- 75 g smør
- 1 æg
Gør 2 bageplader klar med bagepapir.
I hånden: Ælt dejen på bordet. Opløs gæren i vandet. Lav så en bunke af de tørre ingredienser. Hak smørret i. Smuldr så smørret, til klumperne er væk, og lav en fordybning midt i det hele. Slå ægget ud i fordybningen og bland gæropløsningen i. Bland først forsigtigt, så væden ikke løber ud på bordet, og ælt så dejen igennem. Dejen er ret blød.
På maskine: Lad maskinen findele smørret i de tørre ingredienser. Tilsæt æg og gær rørt ud i vand, og ælt dejen igennem. Tag den så ud på bordet.
Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
Del dejen op i 3 ca. lige store stykker. Drys lidt mel på bordet, og rul dejstykkerne ud til stænger på tykkelse med et almindeligt stearinlys. Skær dem i ca. 2 cm stykker.
Sæt stykkerne på bagepapir, så de står på skærefladen (med afstand – der kan være ca. 25 på en plade). Giv dem et lille dup midt i med en finger.
Bag dem ca. 20 minutter. De skal blive lidt mørkere, ellers bliver de bløde. Men – de er altid bløde, lige når du tager dem ud af ovnen, så det kan være lidt svært at vurdere første gang. Hvis de stadig er bløde i midten, når de er kolde, så giv dem lidt mere. Det kan du godt.
Og ellers – knas løs! Det er ikke noget tilfælde, man får dem i England, for der er noget med te og ingefær …