Vil du bage en rigtig kærlighedskage? Så er chokolademuffins med røde hindbær og smeltende lækker chokoladeganache vel ikke det værste forslag? Jeg tænker – den virker, uanset om det er en scorekage, en I-love-you-farmorkage, en venindekage eller ren og skær selvforkælelse.
En friskbagt kærlighedserklæring på Valentines Day. Og alle andre kærlige dage :-)
Hvis du nu er brownietypen (hvem er ikke?), men tænker, at hindbær og chokolade da er en ret uimodståelig kombi (og det har du ret i) – så kig lige forbi mine ustyrligt lækre brownies med hindbær.
De kan jo også toppes op med chokoladeganache.
Og bages i hjerteforme, skal det være …
Single, double eller triple chokolademuffins?
Lad mig starte med en advarsel: Der er ikke sparet på chokoladen i de her chokolademuffins! Just sayin’.
Og når vi nu er ved chokoladen: Jeg funderer lidt over, hvad princippet er for, hvornår man kalder en chokoladekage single (hvilket ingen gør), double eller triple. Vi tæller chokoladetyper her, javel, men tæller kakaopulver med? Og tæller det som tre slags, hvis man smelter noget af chokoladen i dejen, bruger resten som chocolate chips – dvs. chokoladestykker, der smelter på tungen? Og topper op med chokoladeganache?
Her kan du gøre lidt af det hele. Her er både kakaopulver, smeltet chokolade og i chokoladestykker som lækre overraskelser i din chokolademuffin. Plus altså chokoladeganache på toppen.
Du KAN selvfølgelig droppe chokoladeganachen, og ingen vil føle sig snydt. Den er bare et plus, hvis du vil pynte ;-)
Når jeg skriver 150 g hakket mørk chokolade til fyld, kan du også vælge at tage hvid chokolade, mælkechokolade eller en blanding. Bare brug en god chokolade! For du kommer til at smage den rent.
OBS! Vær hurtig med natron
Jeg bruger natron som hævemiddel, og det kræver, at du ikke skal lade dejen stå længe på køkkenbordet, inden den bliver bagt. Natron danner nemlig luftbobler i dejen, så snart den møder væsken. Så for at få den fulde effekt af natron: Sørg for at blande de tørre ingredienser godt, inden du tilsætter væsken. Og få dejen til dine chokolademuffins hurtigt videre i formene og ind i ovnen.