Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Brombærlagkage med chokoladebunde er en ekstra smagfuld lagkage med lækker brombærmousse. Få opskriften her!
Har du mange brombær, eller har du lyst til en anderledes lagkage med chokoladebunde? Under alle omstændigheder er chokoladebunde og brombærmousse det perfekte match.
Brombærmoussen er så lækker, at den faktisk også bare kan spises i sig selv. Men så er der jo ikke en lagkage.
Chokoladelagkage med brombær giver en lang opskrift. Men bare rolig. Det er altså ikke så besværligt, som den lange opskrift kan friste dig til at tro …
Hvis du bager bundene i forvejen, er det ekstra nemt på dagen.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
For at få tre nogenlunde flade lagkagebunde har jeg brugt et bagebælte – det er nemmere, end det lyder! Og det kræver ikke særligt udstyr, du ikke har i huset.
Sagen er, at når du bager lagkagen i en springform, får dejen hurtigt varme i siderne, så den stivner først i kanten. Det betyder også, at når kagen så hæver videre i ovnen, hæver den mest på midten. Og det gør, at den øverste bund har tendens til at blive meget buet.
Derfor: Brug et bagebælte. I mit tilfælde var det bare et viskestykke, jeg foldede, så det passede til højden på springformen, gjorde det vådt, og vred det op. Det bandt jeg om springformen med en snor, viklet et par gange rundt.
Det våde viskestykke holder temperaturen nede i kanten, så hele kagen kan hæve mere harmonisk. Og det bliver lettere at skære 3 ensartede flade bunde, når lagkagen er bagt.
OBS!
Jeg anbefaler, at du fjerner bagebæltet efter ca. en halv time, så du er sikker på, kagen bliver gennembagt i kanten.
Bemærk, at når du bruger bagebælte, får kagen typisk lidt længere bagetid.
Sådan: Skær først en rille hele vejen rundt der, hvor du gerne vil have, bundene skal dele. Det gør du to steder, så du får 3 ca. lige tykke bunde. Tag så et stykke sytråd (ca. 80 cm), og træk det ind i rillen hele vejen rundt. Du krydser de to ender og trækker til – vupti, tråden skærer kagen igennem. Det gør du først i den ene rille, så i den anden, og du har 3 bunde.
Hvis du hellere vil bruge solbær, kan du sagtens gøre det. Du skal evt. bruge mere sukker, og du kan udelade citronsaft.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)
Kan man si kernerne fra og isåfald…hvor mange g skal man så bruge for at få nok til moussen?
Hej Sus, det er en god idé, som jeg desværre ikke har prøvet – men jeg er da helt sikker på, du kan gøre det. Bedste bud er ca. 300 g brombær. Håber det bliver godt 🙂 Kh Bodil