Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Karins brombærkage med chokoladeBrombær og chokolade kan noget helt specielt sammen. Her mødes de i en lækker, saftig muffin – med skiftevis syrlige og chokoladesøde mundfulde.

En rigtig muffin skal have sprød kant og blød midte, og det er nemt at få, når der er brombær i. Bærrene – og saften – gør kagen super saftig. Og når du lige hiver dem ud af ovnen, har de også den sprøde kant, der giver kontrasten til det bløde indeni.

Jeg kan godt lide, at kager har lidt bid – derfor er mine brombærmuffins bagt med fuldkornsspelt. Du kan sagtens skifte ud med fin hvid hvede, hvis du foretrækker det. Eller med fuldkornshvede.

Opskrift på brombærmuffin med chokolade

Du skal bruge:

200 g blødt smør (stuetemperatur)
200 g råsukker
5 æg (stuetemperatur)
1,25 dl piskefløde
300 g fuldkornsspeltmel
1,5 tsk bagepulver
100 g mørk hakket chokolade
400 g brombær (optøede)

Sådan gør du:

  1. Rør smør med sukker. Tilsæt æg, fløde, mel og bagepulver, og rør det hurtigt sammen. Vend til sidst chokolade og brombær i.
  2. Tænd ovnen på 150 grader, varmluft.
  3. Fordel dejen i muffinforme (ca. 24) eller en anden flad bageform (springform eller bradepande).
  4. Bag din brombærkage med chokolade i ca. 15-20 minutter som muffins, ca. 40-50 minutter som hel kage. Stik en tandstik i kagen – hvis der følger dej med op, skal kagen have lidt mere. Og ellers er kagen færdig :-)

Tips:
Du kan udskifte melet med hvedemel, evt. grahamsmel.
Fløde kan skiftes med mælk.
Du kan fryse dem, du ikke spiser med det samme (hvis der er nogen …)

Gem

Måske også noget for dig?

En kommentar til Brombærmuffins med chokolade

  1. Hvis man ikke lige har fuldkornsspeltmel og brombær, så kan man også sagtens bare bruge hvedemel og blandede bær fra netto. Haps!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.