Følg med her:
Brombærmuffins med chokolade
Brombær og chokolade kan noget helt specielt sammen. Her mødes de i en flok saftige brombærmuffins – med skiftevis syrlige og chokoladesøde mundfulde.
En rigtig muffin skal have sprød kant og blød midte, og det er nemt at få, når der er brombær i. Bærrene og saften gør kagen super saftig. Og når du lige hiver dem ud af ovnen, har de også den sprøde kant, der giver kontrasten til det bløde og smeltende indeni.
Jeg kan godt lide, at kager har lidt bid – derfor er mine brombærmuffins bagt med fuldkornsspelt. Du kan sagtens skifte ud med almindeligt hvedemel, hvis du foretrækker det. Eller med helt eller delvis fuldkornshvede eller grahamsmel.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du skal bruge:
Til dejen skal du bruge:
- 75 g mørk chokolade
- 100 g smør (stuetemperatur)
- 100 g rørsukker
- 3 æg (stuetemperatur)
- 4 spsk piskefløde (stuetemperatur)
- 150 g fuldkornsspeltmel (eller alm. hvedemel)
- 1 tsk bagepulver
- 200 g brombær (friske eller optøede)
- smør til formene (evt.)
Til glasering og pynt
- 30 g brombær
- flormelis
- evt. hakket chokolade
Sådan gør du:
- Bemærk, at smør, æg og fløde skal have stuetemperatur.
- Hak chokoladen. Smør muffinformene.
- Rør smør med sukker. Tilsæt æg, fløde, mel og bagepulver, og rør det hurtigt sammen.
- Vend til sidst chokolade og brombær i. Der er masser af saft ved optøede brombær – brug det endelig også – men rør ikke for meget. Bærrene skal kun lige fordeles i dejen.
- Tænd ovnen på 155 grader varmluft.
- Fordel dejen i ca. 12 muffinforme.
- Bag dine brombærmuffins i 20 minutter, måske lidt mere, til de er gennembagt og har gyldne kanter.
- Når kagerne er kølet af: Blend de ekstra brombær med flormelis, til du har en tyk glasur. Dyp toppen af hver muffin i glasuren, og drys evt. med hakket chokolade.
Andre tips til dine brombærmuffins
- Du kan udskifte fløde med mælk.
- Du kan bage dejen som en brombærkage i stedet. Hæld den i en form beklædt med bagepapir, og bag den ved 155 grader varmluft i 40-50 minutter. Stik en tandstik i kagen efter 40 minutter – hvis der følger dej med op, skal kagen have lidt mere. Og ellers er den færdig 🙂
- Du kan fryse dem, du ikke spiser med det samme (hvis der er nogen …) De holder sig fint 6-12 måneder ved minus 18 grader.
- Du kan bage dine muffins med andre typer bær – fx hindbær eller blåbær.
Andre søde sager med brombær og chokolade?
Er du enig i, at brombær kan noget med chokolade i en dessert – så tjek også fx:
Hvis man ikke lige har fuldkornsspeltmel og brombær, så kan man også sagtens bare bruge hvedemel og blandede bær fra netto. Haps!
Tak Eva, det har du nemlig helt ret i. De dur til alle bær, og hvis dine bær er meget syrlige, kan du også bruge hvid chokolade 🙂