Brombærmuffins med chokolade

12 lækre og saftige brombærmuffins - med skiftevis syrlige og chokoladesøde mundfulde. Jo, brombær og chokolade kan virkelig noget sammen!

Brombær og chokolade kan noget helt specielt sammen. Her mødes de i en flok saftige brombærmuffins – med skiftevis syrlige og chokoladesøde mundfulde.

En rigtig muffin skal have sprød kant og blød midte, og det er nemt at få, når der er brombær i. Bærrene og saften gør kagen super saftig. Og når du lige hiver dem ud af ovnen, har de også den sprøde kant, der giver kontrasten til det bløde og smeltende indeni.

Jeg kan godt lide, at kager har lidt bid – derfor er mine brombærmuffins bagt med fuldkornsspelt. Du kan sagtens skifte ud med almindeligt hvedemel, hvis du foretrækker det. Eller med helt eller delvis fuldkornshvede eller grahamsmel.

Brombærmuffins med chokolade

Brombærmuffins med chokolade

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet 35 minutter
Giv de første stjerner!
Nemme brombærmuffins, der er allerbedst, når de er lune – med smeltende chokolade indeni.
Antal: 12 stk.

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

Til dejen skal du bruge:

  • 75 g mørk chokolade
  • 100 g smør (stuetemperatur)
  • 100 g rørsukker
  • 3 æg (stuetemperatur)
  • 4 spsk piskefløde (stuetemperatur)
  • 150 g fuldkornsspeltmel (eller alm. hvedemel)
  • 1 tsk bagepulver
  • 200 g brombær (friske eller optøede)
  • smør til formene (evt.)

Til glasering og pynt

  • 30 g brombær
  • flormelis
  • evt. hakket chokolade

Sådan gør du: 

  • Bemærk, at smør, æg og fløde skal have stuetemperatur.
  • Hak chokoladen. Smør muffinformene.
  • Rør smør med sukker. Tilsæt æg, fløde, mel og bagepulver, og rør det hurtigt sammen.
  • Vend til sidst chokolade og brombær i. Der er masser af saft ved optøede brombær – brug det endelig også – men rør ikke for meget. Bærrene skal kun lige fordeles i dejen.
  • Tænd ovnen på 155 grader varmluft.
  • Fordel dejen i ca. 12 muffinforme.
  • Bag dine brombærmuffins i 20 minutter, måske lidt mere, til de er gennembagt og har gyldne kanter.
  • Når kagerne er kølet af: Blend de ekstra brombær med flormelis, til du har en tyk glasur. Dyp toppen af hver muffin i glasuren, og drys evt. med hakket chokolade.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Brombærmuffins med chokolade

Andre tips til dine brombærmuffins

  • Du kan udskifte fløde med mælk.
  • Du kan bage dejen som en brombærkage i stedet. Hæld den i en form beklædt med bagepapir, og bag den ved 155 grader varmluft i 40-50 minutter. Stik en tandstik i kagen efter 40 minutter – hvis der følger dej med op, skal kagen have lidt mere. Og ellers er den færdig 🙂
  • Du kan fryse dem, du ikke spiser med det samme (hvis der er nogen …) De holder sig fint 6-12 måneder ved minus 18 grader.
  • Du kan bage dine muffins med andre typer bær – fx hindbær eller blåbær.
Brombærmuffins med chokolade

Andre søde sager med brombær og chokolade?

Er du enig i, at brombær kan noget med chokolade i en dessert – så tjek også fx:

Brombær-æblecrumble med mørk chokolade
Brombær, æbler og chokolade er en vidunderlig kombination, som her har fået en crumble på toppen. Server med is eller flødeskum – uhm!
Gå til opskrift
Æblecrumble med brombær og mørk chokolade

Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Ingen kommentarer endnu

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse:




  1. Hvis man ikke lige har fuldkornsspeltmel og brombær, så kan man også sagtens bare bruge hvedemel og blandede bær fra netto. Haps!

    • Tak Eva, det har du nemlig helt ret i. De dur til alle bær, og hvis dine bær er meget syrlige, kan du også bruge hvid chokolade 🙂