Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Sødt lynhurtigt brød fra Sydafrika Hluhluwe River Lodge i det nordlige Sydafrika fik vi noget fugtigt, lækkert hjemmebagt brød – og det kunne vi slet ikke holde op med at spise. Da jeg fik opskriften, kunne jeg så se, det er lidt i familie med kage. Men vi spiste det altså alligevel til både morgen, middag og aften. Heldigvis fik jeg lokket opskriften ud af vores søde værtinde, Vivian:

225 g fuldkornsmel
225 g hvedemel
1 tsk natron
1/2 tsk salt
1 spsk brunt sukker
1/2 l kærnemælk eller andet surmælksprodukt

Evt. birkes eller sesam til drys ovenpå.

Sådan:

Tænd ovnen på 160 grader.

Bland alle de tørre ingredienser, og rør det hele godt sammen med kærnemælken.

Hæld dejen op i en smurt brødform (eller beklæd den med bagepapir – eller brug en silikoneform), og bag den 45 min – 1 time, til brødet er gennembagt. Test evt. med en gaffel.

 

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *