Børnevenligt bananbrød uden sukker

Et blødt og børnevenligt bananbrød uden sukker - det kan du roligt lade små og store børn spise løs af. Og det gør de gerne! Server som det er - eller med koldt smør.

Hvis man som mit barnebarn (og mig) elsker smagen af bagte bananer, er et bananbrød en genial måde at lave noget sødt uden raffineret sukker.

Og heldigvis er der lidt ok næring i et bananbrød uden sukker, for den første gang, jeg bagte det, spiste mit barnebarn næsten ikke andet. Hun vidste lige, hvor det var, og så kunne alle dagens øvrige måltider godt pakke sammen.

Børnevenligt bananbrød uden sukker

Bananbrød uden sukker

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet 50 minutter
Giv de første stjerner!
Tænk, at et bananbrød uden sukker kan smage så godt – og være så nemt at bage. Frem med en stavblender, og lad ovnen gøre resten.
Antal: 1 brød

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

Du skal bruge:

  • 4 bananer (modne gerne med sorte prikker, 350-400 g skrællet vægt)
  • 4 æg
  • 75 g havregryn (fine)
  • 75 g hvedemel
  • 100 g peanutbutter
  • 1,5 tsk bagepulver
  • ½ tsk salt (fint)
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme

Husk også:

  • Lidt havregryn til drys

Sådan gør du: 

  • Beklæd din brødform med bagepapir, og tænd ovnen på 170 grader varmluft.
  • Brug en stavblender eller foodprocessor: Blend først æg og bananer, og tilsæt derefter de øvrige ingredienser. Kør, til dejen er jævn.
  • Hæld dejen i formen, drys havregryn ovenpå, og bag bananbrødet i ca. 40 minutter eller til kernetemperaturen er 98 grader. Tjek, at brødet er gennembagt ved at stikke i det med en tandstikker. Der må ikke følge dej eller fugtige krummer med op.
  • Vend det ud af formen, og lad det køle af på en bagerist.
  • Nyd! Evt. med koldt smør.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Bananbrød – uden sukker, med havregryn

Bananbrødet består væsentligst af modne bananer, æg, havregryn og peanutbutter. Godt smagt til med kanel og kardemomme, lidt salt for at fremhæve smagen, hvedemel for at få det til at hænge godt sammen – og bagepulver for luftighed. Uden raffineret sukker, uden smør.

Det bedste er, at selv de mindste kan være med i bageriet, og det tager ikke mange minutter at lave dejen. Heller ikke med en halvandetårig på køkkenbordet.

Børnevenligt bananbrød uden sukker

Pep bananbrødet op med lidt ekstra …

Hvis du synes, bananbrødet skal have lidt ekstra guf uden at tilsætte raffineret sukker, kan du fx tilsætte:

  • Chokoladeknapper eller hakket chokolade (bedst med mørk chokolade, synes jeg)
  • Valnødder, groft hakkede
  • Blåbær
  • Tørrede frugter i tern, fx figner eller abrikoser. Vær OBS på, at tørrede tranebær typisk indeholder tilsat sukker
  • Eller server det med koldt smør.

Andre lækre sager med banan?

Bananpandekager eller bananmuffins måske?

Bananpandekager uden sukker, mel og mælk
Bananpandekager bagt med havregryn og æg er en meget populær morgenmad hos både store og små. Server med frisk frugt.
Gå til opskrift
Bananpandekager uden mel
Bananmuffins uden sukker og mel
Det her er den opskrift på bloggen, jeg bruger oftest: Bløde, nemme bananmuffins, der er gode til alt fra morgenmad til børnemad og en snack på farten.
Gå til opskrift
Bananmuffins uden sukker, mælk og æg
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: