Følg med her:

Få inspiration til en lidt grønnere jul!
Tilmeld dig et nyhedsbrev, og få mine tips til en lidt grønnere, lidt grovere og lidt sødere jul!

Tilmeld dig et nyhedsbrev, og få mine tips til en lidt grønnere, lidt grovere og lidt sødere jul!
Syrlige tranebær og sød marcipan mødes på smukkeste vis i denne tranebærdessert. En slags frangipane med tranebær - både sød og syrlig.

Der er noget helt magisk over kombinationen af syrlig frugt og marcipan, og det finder man i mange kager. Denne her blev inspireret af en kage med rabarber, men jeg skiftede til tranebær, som smager lidt af jul – især i en marcipankage. Og tranebær har om muligt en endnu flottere rød farve!
Kagen er også meget velegnet som dessert hele året, fx efter fisk eller en vegetarisk middag.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Hvis du er på udkig efter en dessert efter fisk, er min tranebærdessert et ret genialt bud. I det hele taget elsker jeg de lidt fyldige og intense desserter, gerne med frugt, når hovedretten ikke er så tung. Det kunne også være en chokoladelagkage med syrlig havtorn …
Og så er der jo noget med tranebær og vildt, tranebær og Thanksgiving – og tranebær og jul. Så hvis du trænger til lidt afveksling i juledagene, kan jeg ikke anbefale tranebærkagen varmt nok.
Tranebærdesserten er allerbedst, når den er nybagt, men lige har fået lov at køle lidt af. Lun og så med iskoldt flødeskum 🙂

Som sagt var den oprindelige opskrift med rabarber, og det kan jeg også anbefale! Her får du lidt forskellige forslag – bare hold fast i mængden af frugt og sørg for, at det er syrlige frugter (hvis du fx vil bruge blåbær, skal du tilsætte noget citron. Smag til).
Du kan også lave desserten med:
Du kan også blande fx ribs i – de kan bare ikke stå alene. Ribs er rigtig gode sammen med hindbær, til gengæld.

Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)