Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Det arabiske køkken er et af mine yndlingskøkkener. Arabisk mad giver masser af muligheder for vegetarretter, der er fulde af både farver, friske krydderurter, varme krydderier og ikke mindst: Min yndlingsingrediens – auberginen.

Her har jeg samlet både traditionelle mellemøstlige opskrifter og mine egne opskrifter, der tager udgangspunkt i det arabiske køkken. Jeg håber, du finder noget, du får lyst til at afprøve i dit eget køkken.

Det startede i det libanesiske køkken

For mig startede kærligheden til det arabiske køkken i Aalborg for mange år siden, hvor jeg fik job som tjener på Restaurant Layalina. Layalina betyder ‘mine smukke aftener’ på arabisk, fortalte min chef, og i hvert fald blev det indledningen til et smukt kærlighedsforhold til arabisk mad for mig.

Det var her, jeg blev introduceret til ikke bare hummus, men også falafel (med den rigtige tahinsauce), fatoush, baba ganoush og i det hele taget libanesisk mezze. Det var dog før, granatæbler blev en del af de danske supermarkeders sortiment, så alt skete med lidt tilretninger.

Arabisk mad eller mellemøstlig mad?

Lige en disclaimer: Nu skriver jeg arabisk mad, og det er ikke for at tage noget fra de folk i mellemøsten, der laver mad på ca. samme måde og med ca. de samme opskrifter, fx det jødiske og israelske køkken. Al respekt til jer alle – Google er bare en hård arbejdsgiver, der fortæller mig, at flere søger på arabisk mad end på mellemøstlig mad. Og så vandt det arabiske.

Det kan sagtens tænkes, et jeg overser nogle vigtige forskelle, og dem må du meget gerne fortælle mig om i kommentarfeltet. Til inspiration for alle mine læsere. På forhånd tak :-)