Følg med her:
Tacoskåle med asparges og svampe
Tacoskåle med asparges og svampe er som en simpel tærte. Brug købte tortillas, og bare fyld dem med asparges, svampe og en blanding af æg og ost.
Voilá. Virkelig nem forret, frokost eller aftensmad.
Taco-skåle er hurtig aftensmad – eller frokost!
Tit, når jeg har lyst til tærte, dør ideen på grund af tærtedejen. Den kan jeg selvfølgelig bare købe. Men det her er endnu nemmere: En tortilla pr. næse, nemt vegetarisk fyld og 15-20 minutter i ovnen, mens jeg laver salat til.
Du behøver ikke have særlige fade eller skåle – jeg brugte mine dybe tallerkner, der sagtens kan tåle varmen i ovnen.
Du kan bruge de små taco-skåle både som en nem og hurtig aftensmad og som en herlig, enkel forårsfrokost. Ifølge min bedre halvdel er det lækkert med den tynde, sprøde skål, der er noget lettere end en traditionel tærtebund. Perfekt til frokost.
Tacoskåle er som en lille nem tærte – du bruger tacos som bund og fylder med lækkert vegetarisk fyld af asparges og svampe.
Antal: 4 personer
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du skal bruge:
- 200 g mørke champignons (eller andre svampe)
- olivenolie
- ½ spsk soya
- 500 g grønne asparges
- 50 g parmesan
- 4 æg
- 200 g hytteost (lille bæger)
- 1 tsk tørret timian
- salt og friskkværnet peber
- 4 tortillas (mellemstørrelse)
- frisk timian og purløg (til pynt)
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Rens champignons, skær dem i skiver. Rist dem ved god varme i olivenolie, til væden er dampet af, og de tager farve. Tilsæt en halv spsk soya, og vend rundt, til den er dampet af. Sæt dem til side.
- Knæk den træede bund af aspargesene, og skær dem i stykker på 3-5 cm. Rist dem på panden i lidt olie 3-4 minutter.
- Riv parmesanen. Bland æg, hytteost, revet parmesan, timian, salt og peber, og vend champignons og asparges i.
- Beklæd 4 ildfaste skåle med bagepapir (bare et firkantet stykke, der sikrer, at de bløde tortillas ikke brænder fast i ovnen). Læg tortillas i, og fordel fyldet. Bag dem 15 minutter, og tag dem så forsigtigt ud af de ildfaste skåle. Sæt dem tilbage på bagepladen på de små stykker bagepapir, skru ned til 150 grader, og giv dem 10 minutter mere, til de er gyldne, sprøde og gennembagte.
- Server med lidt grønt drys og en frisk salat.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Pin
Del
Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!
Tilbehør til?
Jeg vil foreslå en enkel salat, fx:
Simpel grøn salat
Her får du den grønne salat, du kan bruge til næsten alt – sprød, enkel og med den bedste olie-eddikedressing, jeg kender. Altid et hit.
Gå til opskrift
Spidskålssalat med hindbær, feta og hindbærdressing
Hvis du har friske hindbær, får du fuld fornøjelse af dem i en hindbærsalat. De passer rigtig godt sammen med salt feta – og en hjemmelavet hindbærdressing, selvfølgelig!
Gå til opskrift
Rød spidskålssalat med granatæble og feta
Spidskålssalaten her er nok den salat, der bliver lavet oftest i min familie. Prøv den, og se hvorfor (hints: Den er både nem og har en smag, man aldrig bliver træt af).
Gå til opskrift