Følg med her:
Suppe med søde kartofler og ingefær
Bedst som jeg troede, suppesæsonen var forbi i april – så blev jeg mindet om, at det er, ja, april! Inden for en uge er vi gået fra snevejr det ene øjeblik til høj sol det næste. Og nok er det påske, men varmt er det lige knap. Så jeg har kigget lidt på mine mine søde kartofler og tænkt: Det er aldrig for sent med en ekstra suppe på menuen!
Og den har da påskens smukke farve 🙂
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du skal bruge:
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- olivenolie
- 1 tsk rød karrypasta (måske mere)
- 500 g søde kartofler
- 250 g kartofler
- 8 dl grønsagsbouillon
- 20 g frisk ingefær (renset vægt)
- 1 spsk soya
- 1 appelsin (ca. 1 dl saft)
- 1 rød chili (evt.)
- 1 dåse kokosmælk (kun hvis suppen er blevet for stærk – ha’ den i baghånden)
- 1 lime (saften, smag til)
Fyld, tilbehør og topping – prøv fx
- Blomkål i små buketter (kogt et par minutter)
- Rød peber i tern
- Suger snaps i små skiver
- Forårsløg i tynde skiver
- Ekstra lime
- Dukkah (opskrift)
- Yoghurt
- Groft brød
Sådan gør du:
- Pil løg og hvidløg, skræl søde kartofler og kartofler.
- Hak løg og hvidløg groft, og sauter dem i olien ved mellemvarme, til de er blanke. Tilsæt karrypasta, og vend rundt et minuts tid.
- Skær kartofler og søde kartofler i grove tern, og hæld dem oveni løgblandingen sammen med grønsagsbouillonen. Lad det hele koge op, skru lidt ned, og kog kartoflerne møre i 10-15 minutter.
- Riv ingefær, og tilsæt sammen med soya og appelsinsaft i gryden. Blend grundigt med en stavblender. Smag på den. Skal den også ha’ chili? Tilsæt evt., og blend videre.
- Tip: Hvis suppen er blevet for stærk – tilsæt kokosmælk. Siger jeg af erfaring.
- Smag til med lime.
- Tilsæt evt. fyld og server med den topping, du ønsker
Suppe med søde kartofler jager kulden væk
I stedet for en forårsagtig suppe med fine, nye grønsager gav jeg den altså gas med en gang hot chili, karry og ingefær. Det kan vel sende den sidste forårsforkølelse langt væk. Også hvis du har siddet ude og opdaget, at solen er varm, men vinden er kold.
Du bestemmer selv styrken – det er altid en god idé at smage på sagerne, inden du hælder dem i suppen. For de er så svære at ta’ op igen.