Suppe med søde kartofler og ingefær

Suppe med søde kartofler er en lidt sjovere kartoffelsuppe - her med masser af smag og farve, der varmer helt ind til knoglerne.

Bedst som jeg troede, suppesæsonen var forbi i april – så blev jeg mindet om, at det er, ja, april! Inden for en uge er vi gået fra snevejr det ene øjeblik til høj sol det næste. Og nok er det påske, men varmt er det lige knap. Så jeg har kigget lidt på mine mine søde kartofler og tænkt: Det er aldrig for sent med en ekstra suppe på menuen!

Og den har da påskens smukke farve 🙂

Suppe med søde kartofler og ingefær

Suppe med søde kartofler og ingefær

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet 40 minutter
Giv de første stjerner!
Trænger du til noget at varme dig på, så passer suppen lige til dig. Godt med karry, ingefær og heat – en populær suppe på en kold dag.
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • olivenolie
  • 1 tsk rød karrypasta (måske mere)
  • 500 g søde kartofler
  • 250 g kartofler
  • 8 dl grønsagsbouillon
  • 20 g frisk ingefær (renset vægt)
  • 1 spsk soya
  • 1 appelsin (ca. 1 dl saft)
  • 1 rød chili (evt.)
  • 1 dåse kokosmælk (kun hvis suppen er blevet for stærk – ha’ den i baghånden)
  • 1 lime (saften, smag til)

Fyld, tilbehør og topping – prøv fx

  • Blomkål i små buketter (kogt et par minutter)
  • Rød peber i tern
  • Suger snaps i små skiver
  • Forårsløg i tynde skiver
  • Ekstra lime
  • Dukkah (opskrift)
  • Yoghurt
  • Groft brød

Sådan gør du: 

  • Pil løg og hvidløg, skræl søde kartofler og kartofler.
  • Hak løg og hvidløg groft, og sauter dem i olien ved mellemvarme, til de er blanke. Tilsæt karrypasta, og vend rundt et minuts tid.
  • Skær kartofler og søde kartofler i grove tern, og hæld dem oveni løgblandingen sammen med grønsagsbouillonen. Lad det hele koge op, skru lidt ned, og kog kartoflerne møre i 10-15 minutter.
  • Riv ingefær, og tilsæt sammen med soya og appelsinsaft i gryden. Blend grundigt med en stavblender. Smag på den. Skal den også ha’ chili? Tilsæt evt., og blend videre.
  • Tip: Hvis suppen er blevet for stærk – tilsæt kokosmælk. Siger jeg af erfaring.
  • Smag til med lime.
  • Tilsæt evt. fyld og server med den topping, du ønsker
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Suppe med søde kartofler jager kulden væk

I stedet for en forårsagtig suppe med fine, nye grønsager gav jeg den altså gas med en gang hot chili, karry og ingefær. Det kan vel sende den sidste forårsforkølelse langt væk. Også hvis du har siddet ude og opdaget, at solen er varm, men vinden er kold.

Du bestemmer selv styrken – det er altid en god idé at smage på sagerne, inden du hælder dem i suppen. For de er så svære at ta’ op igen.

Hvis du kan li’ suppen med søde kartofler, kan du måske også li’:

Hokkaidosuppe med kokosmælk, ingefær, appelsin og chili
En smuk og mættende suppe, du sagtens kan servere både på en hverdag og for gæster. Bare gi' den gas med god topping.
Gå til opskrift
Hokkaidosuppe med ingefær, appelsin og chili
Spicy vegetarisk thaisuppe
Thaisuppen er en ægte favorit herhjemme. Den fylder kroppen med varme og magiske asiatiske smage – og den er pivnem at lave!
Gå til opskrift
Spicy, vegetarisk thaisuppe med kokosmælk
Gulerodssuppe med ingefær – hot’n’spicy
Den spicy gulerodssuppe er en nem og hurtig suppe, der giver godt med varme – du bestemmer selv hvor meget 🌶️
Gå til opskrift
Hot gulerodssuppe med ingefær
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: