Sødt lynhurtigt brød fra Sydafrika

Et lidt sødt, meget hurtigt brød fra Sydafrika. Nemt at bage og mindst lige så nemt at spise morgen, middag og aften.

Det her brød er ikke bare et brød fra Sydafrika – det er en opskrift fuld af minder fra en virkelig fortryllende ferie. Fordi:

Hluhluwe River Lodge i det nordlige Sydafrika fik vi noget fugtigt, lækkert hjemmebagt brød – og det kunne vi slet ikke holde op med at spise. Da jeg fik opskriften, kunne jeg så se, det er lidt i familie med kage. Men vi spiste det altså alligevel til både morgen, middag og aften. Heldigvis fik jeg lokket opskriften ud af vores søde værtinde, Vivian.

Sødt lynhurtigt brød fra Sydafrika

Sødt lynhurtigt brød fra Sydafrika

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet 55 minutter
Giv de første stjerner!
Det lynhurtige brød smager ganske vidunderligt og skal bare røres sammen, bages og nydes!
Antal: 1 brød

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 225 g fuldkornsmel
  • 225 g hvedemel
  • 1 tsk natron
  • ½ tsk salt
  • 1 spsk farin
  • 5 dl kærnemælk (eller andet surmælksprodukt)
  • birkes eller sesam til drys ovenpå. (valgfrit)

Sådan gør du: 

  • Tænd ovnen på 160 grader over/undervarme. Beklæd din form med bagepapir.
  • Bland alle de tørre ingredienser, og rør det hele godt sammen med kærnemælken.
  • Hæld dejen op i formen, drys evt. med birkes eller sesam, og bag den mindst 45 minutter, måske op til 1 time, til brødet er gennembagt. Test med en tandstikker eller gaffel, at der ikke følger dej med op.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Lynhurtigt brød uden gær

Jeg tror ikke, Sydafrika er kendt for nogen særlig brødtradition – eller jo, hollænderne, englænderne, tyskerne og inderne har ganske givet medbragt deres egne brød, og der kan sagtens være noget, jeg har misset. Men i hvert fald bærer dette brød ikke præg af en særlig brødtradition: Det er et hurtigt brød uden gær, bagt med natron (og surmælk). Men som med andet bagepulverbrød, så smager det skønt, når det er nybagt.

Spis det med smør, ost eller en god hjemmelavet marmelade.

Orangemarmelade med pomerans
En hjemmelavet orangemarmelade, der både smager fantastisk, er økologisk og som kan gøre dig lidt stolt. For se, hvor fint stiv den er – uden geleringsmiddel!
Gå til opskrift
Orangemarmelade med pomerans
Blommemarmelade med vanilje
Vanilje og blommer er bare et match made in heaven. Her får du dem i en helt enkel blommemarmelade, der får englenes smagsløg til at synge.
Gå til opskrift
Blommemarmelade med vanilje

Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: