Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Hummus med søde kartofler er en skøn variation over klassisk hummus. Ekstra cremet, lidt sødlig og her krydret lidt mexicansk med spidskommen, paprika, oregano, chili og lime.
Mine variationer over hummus opstår tit, fordi jeg har en rest af noget andet. Her var det bagte søde kartofler, som jeg havde lavet en hel ovn fuld af. Så var der til mange retter. En af dem blev hummus med søde kartofler.
Jeg synes, de sødlige kartofler kan noget med det mere spicy mexicanske køkken. Så jeg har krydret min hummus med chili, paprika, spidskommen, oregano og lime. Hvidløg, selvfølgelig. Hvis du er til røget paprika, er det også oplagt.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Hvis du er vild med den helt glatte hummus, så kog dine kikærter selv. Så kan du nemlig bruge hummus-tricket:
Hvis du ikke har lyst til natron, så hjælper det at koge kikærterne længe. Du kan se på dem, når de er ved at koge ud. Det tager måske halvanden time eller mere.
Kan du også bruge bagte søde kartofler i opskriften? Ja, det kan du sagtens. Både hele og halve eller bagt i tern. Hvis jeg bager dem hele, smutter jeg skindet af dem. Men hvis jeg bager dem i tern uden at skrælle dem først, så bruger jeg bare det hele. Det giver lidt ekstra tekstur.
De bagte søde kartofler indeholder selvfølgelig lidt mindre væde, så det kan være, du skal være lidt mere rundhåndet med ekstra vand. Men de smager virkelig godt. Det er bare hurtigere at koge de søde kartofler i tern – derfor er det det, jeg foreslår i opskriften her.
Du kan bruge søde kartofler hummus til alt det, du ellers også bruger hummus til. For eksempel:
Det er vigtigt, at de søde kartofler i din hummus er helt møre. Det kan de blive på flere måder – og mit bedste råd er, at du tilbereder flere, end du skal bruge. For de er også gode i en gryderet, en tærte, en suppe, en bowl, en salat … eller bare som tilbehør til din aftensmad. Sådan kan du gøre:
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)