Gulerodskiks med knas, kanel og kerner - glutenfri kiks
Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?

Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?

Gulerodskiks med knas, kanel og kerner – glutenfri kiks

Gulerodskiks er en sund, sprød snack - glutenfri og fuld af kerner. Jeg har givet dem et skud kanel, som næsten gør den sød. Uden sukker.

Har du en svaghed for sprød mad? Måske endda ligefrem chips og den slags? Men vil du gerne ha’ et lidt sundere alternativ? Så prøv de hjemmebagte gulerodskiks. En sund snack, som du endda kan lave helt glutenfri.

Tricket med gulerødder og kanel gør kiksene en smule søde helt naturligt, men de er altså helt og aldeles sukkerfri – uden både raffineret sukker og sødemidler. Men jeg kan jo ikke garantere for, hvad du finder på at komme ovenpå …

Jeg spiser dem faktisk gerne helt som de er. Hvis der er frø, kerner eller klid, du ikke har, kan du bruge ekstra havregryn eller andre frø og kerner i stedet.

Gulerodskiks med knas, kanel og kerner - glutenfri kiks

Gulerodskiks med knas og kerner

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
5 fra 1 stemme
De sprøde, sukkerfri kiks er en rigtig god snack når som helst – og meget populær til et ostebord.
Antal: 40 stk.

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

Sådan gør du: 

  • Riv gulerødderne fint, og bland dejen sammen i en skål. Lad den hvile 10-15 minutter.
  • Tænd ovnen på 180 grader, gerne varmluft, så du kan bage 2 plader samtidig.
  • Fordel dejen på to stykker bagepapir. Brug det sidste ark til at lægge over dejen, mens du ruller den ud. Rul dejen helt ud til kanten. Skær overskydende dej fra, og rul den med ud igen.
  • Skær hver plade dej ud i 20 stykker (4 * 5) med en klejnespore, pizzaskærer eller kniv. Bag de to plader ca. 25 minutter, til kiksene er sprøde, men ikke brune. Hold godt øje, og tag de færdige kiks ud efterhånden, så alle bliver sprøde – men ikke brændt.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
5 fra 1 stemme
Pin Del Print
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!
Gulerodskiks med knas, kanel og kerner - glutenfri kiks

Brug dine hjemmebagte gulerodskiks til lidt af hvert:

  • En sund snack i madpakken
  • Lækkert hjemmebagt knas til ostebordet
  • Sammen med en drink (og måske en dip) før middagen
  • Et lille mellemmåltid på farten
  • Eller din redning, når ungerne (og din mave) rammer ulvetimen …

Glutenfri kiks? Bare husk glutenfri havregryn

Kiksene er helt glutenfri, hvis du vælger glutenfri havregryn, men det er havregryn ikke altid. Eller …

Egentlig er havregryn altid glutenfri i udgangspunktet. Men når de bliver valset på møller, der også behandler melprodukter med gluten, kommer der lidt gluten med. Og hvis du lider af cøliaki, er bare en lille smule alt for meget.

Hvis du bare gerne vil spare lidt på gluten i al almindelighed, er almindelige havregryn fine.

Gulerodskiks med knas, kanel og kerner - glutenfri kiks

Smag for andre kiks?

Er du til kiks, der ikke er for søde, kan du også prøve et par andre sprøde hits fra arkivet:

Glutenfri havrekiks – helt uden mel!
Hjemme hos os spiser vi de her havrekiks som dessert – i stedet for en småkage. De er kun en smule søde, men mætter alligevel den søde tand.
Gå til opskrift
Glutenfri havrekiks - lynhurtig snack uden mel!
Knækbrød med rugmel, chiafrø og kerner
En højt elsket snack hjemme hos os: Knasende knækbrød, der smager skønt af ristede frø og kerner. Supergode i sig selv og fx til et ostebord.
Gå til opskrift
Knækbrød med rugmel, chiafrø og masser af kerner
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

5 from 1 vote
Din bedømmelse:




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments