Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?

Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Gulerodskiks er en sund, sprød snack - glutenfri og fuld af kerner. Jeg har givet dem et skud kanel, som næsten gør den sød. Uden sukker.

Har du en svaghed for sprød mad? Måske endda ligefrem chips og den slags? Men vil du gerne ha’ et lidt sundere alternativ? Så prøv de hjemmebagte gulerodskiks. En sund snack, som du endda kan lave helt glutenfri.
Tricket med gulerødder og kanel gør kiksene en smule søde helt naturligt, men de er altså helt og aldeles sukkerfri – uden både raffineret sukker og sødemidler. Men jeg kan jo ikke garantere for, hvad du finder på at komme ovenpå …
Jeg spiser dem faktisk gerne helt som de er. Hvis der er frø, kerner eller klid, du ikke har, kan du bruge ekstra havregryn eller andre frø og kerner i stedet.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Kiksene er helt glutenfri, hvis du vælger glutenfri havregryn, men det er havregryn ikke altid. Eller …
Egentlig er havregryn altid glutenfri i udgangspunktet. Men når de bliver valset på møller, der også behandler melprodukter med gluten, kommer der lidt gluten med. Og hvis du lider af cøliaki, er bare en lille smule alt for meget.
Hvis du bare gerne vil spare lidt på gluten i al almindelighed, er almindelige havregryn fine.

Er du til kiks, der ikke er for søde, kan du også prøve et par andre sprøde hits fra arkivet:


Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)