Hvad giver lige det ekstra til en rødkålssalat med æble og appelsin? Det ekstra, der gør lykke for eksempel til jul eller andre festlige anledninger? Jeg har lavet (endnu) en jule-rødkålssalat, denne gang med æble, appelsin, granatæble – og ja, lidt af hvert.
Dressingen får du 3 bud på. Dressingen er virkelig det, der gør forskellen, og jeg er vild med dem alle tre.
Rødkålssalat med æble og appelsin – en klassiker til jul
Rødkålssalat er en daglig klassiker gennem mit vinterkøkken. Først på efteråret laver jeg den mest med æbler – fx denne – og så snart de nye appelsiner er i butikkerne, laver jeg rødkålssalat med appelsin.
Men når rødkålssalaten skal have lidt ekstra, fylder jeg godt op med andre frugter. Også de tørrede. Denne gang blev det:
- Appelsin
- Grapefrugt
- Æble
- Granatæble
- Tørrede figner
Kaneldressing: Smagen af jul
Faktisk er det en underdrivelse at kalde det en kaneldressing. For den har så mange andre julesmage – appelsin, kardemomme, nelliker og allehånde. Og ingefær, der giver lidt godt skrald til smagen. Jeg laver altid en stor portion til flere dage.
Julen varer jo lige til påske …
Tyttebærdressing: Perfekt til vildt og jul
Tyttebær til vildt, ja tak. Tyttebærdressing til rødkålssalat – endnu mere ja tak. Dressingen får også appelsin og revet appelsinskal, der giver en helt magisk aroma. Dressingen er lidt i olie-eddike-stil med lidt sennep, eddike og olie.
Wasabi-dressing: Det frække valg
Har du mod på en lidt anderledes dressing til rødkålssalaten, så skift gear med krydringen. Jeg fandt denne dressing hos Salattøsen, hvor hun bruger den til en rødbedesalat. Men den kan også noget med rødkål! Det skarpe og stærke kan faktisk være rigtig godt til en klassisk julemiddag, der jo er ret fed og derfor godt kan bruge noget modspil.
Skru op for julen
Nedenfor får du en flok ideer, du kan skrue op eller ned for, når du laver din rødkålssalat til jul. Eller bare synes, den skal ha’ lidt ekstra gas.
- Mere frugt: Halverede druer, clementiner, friske figner
- Mere knas: Ovnristede nødder eller mandler
- Mere festligt: Honning-kanel-glaserede nødder, valnødder eller pekannødder
- Mere rødt: Rød grapefrugt eller bær
- Mere sparkle & shine: Ekstra granatæblekerner
- Mere sødt: Tørret frugt som dadler og tranebær
Andre rødkålssalater
Jeg bliver aldrig færdig med rødkålssalater, og de er nemme at variere. Her får du 3 andre hits fra bloggen: