Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Den lune porresalat er et godt bevis på, at man sagtens kan variere sine salater hele året. Fx med porrer og druer, samlet i en lun salat, der smager fantastisk, mætter godt og er supersund.

Tricket er at blande det salte fra porrer og linser med det søde fra druerne. Druerne deler ud af deres sødme, når de kommer på panden – og du kan sagtens bruge nogle druer, der ikke er helt sprøde og friske. Det samme gælder porrerne. Hvis de ikke er helt friske, kan du bare fjerne de yderste blade og choppe resten i retten. Til kamp mod madspild :-)

Når du vælger små linser (i stedet for bønner og kikærter), tager de hurtigt smag af det, du blander dem med. Belugalinserne har den ekstra fordel, at de bevarer deres faste konsistens – ikke et tilfælde, at Urtekram skriver : Disse linser har stjålet lidt glamour fra den eftertragtede belugakaviar. Fine er de. Og linser er som bekendt et godt proteintilskud, både til din aftensmad og i madpakken dagen efter.

Tip! Porresalat er godt tilbehør til fisk

Jeg serverede stegt laks til. Men en lun salat kan også stå alene eller bruges som tilbehør til andre ting. Og for øvrigt, den smager også godt lunet til frokost dagen efter.GemGem

Gem

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Lun salat med linser, porrer og druer

Salater

Rækker til: Tilbehør til 2

Du skal bruge:

 • 1 dl sorte belugalinser, tørrede

 • 2 porrer

 • ca. 200 g stenfri druer (blå er pænest). Pyt, hvis de er lidt bløde

 • salt

 • friskkværnet peber

 • olivenolie

 • 25 g ristede hasselnødder, groft hakkede

Sådan gør du:

 1. Kog linserne i 2 dl vand med lidt salt – ca. 20 minutter. Pas på, de ikke koger tørre. Dræn resten af vandet fra, når de er møre.

 2. Skyl porrerne rene. Skær dem i meget skrå stykker, ca. 2 cm tykke. Steg dem i olie på middelvarme (5-6 ud af 9) i 3 minutter på hver side, til de har taget godt med farve på begge sider. Krydr med salt og peber, og anret dem på et fad.

 3. Skyl druerne og halver dem. Vip dem rundt på panden med lidt salt og peber, til de er bløde. Vend linserne i.

 4. Fordel linser og druer over porrerne, drys med de hakkede nødder, og vupti: Så er der mad!

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.