Kaneldressing er en fræk og krydret dressing, der passer supergodt til rødkålssalat – eller rødkålsråkost, om du vil. Hvis du laver en appelsinsalat, kan du også give den et eksotisk pift med kaneldressingen.
God dressing til rødkål, æbler og appelsiner
Dressingen passer godt sammen med vinterhalvårets rødkål og citrusfrugter, og derfor bruger jeg den oftest i det sene efterår, til jul og så længe der er rødkålssalater, gode æbler og appelsiner i farvandet. Jeg bruger den fx til denne rødkålssalat med æble.
Du kan også bruge den til en citrussalat som denne (og udelade myntesukkeret).
Min kaneldressing er lavet på appelsin (saft og skal) og grapefrugtsaft – og krydret godt med kanel, men også et ordentligt skud frisk ingefær plus kardemomme, nelliker, allehånde og vanilje. Masser af smag til dine vintersalater!
Hvis du bruger din dressing i en rødkålssalat, kan du sagtens lade den stå og marinere nogle timer – eller glæde dig til en rest i morgen. Det bliver rødkålen bare mere mør og lækker af.