Min grønkålssalat med bagte gulerødder blev vores redning, da vi kom hjem ferien i starten af januar. Kender du det – at komme hjem til en køleskab, der er lidt hengemt? I mit var der en halv pose gulerødder og (heldigt!) et helt granatæble og nogle citroner. Ikke lige købt i går.
I køkkenskabet har jeg også næsten altid tahin, quinoa og nødder, og så manglede der ikke meget til min aktuelle craving: En god mættende salat efter alle de søde udskejelser i december.
Til alt held havde Lidl nemlig økologisk grønkål i rigtig fin stand. Klar til januar!
Det blev til en grønkålssalat med bagte gulerødder, quinoa og en god tahindressing med citron og hvidløg.
Bagte gulerødder smager godt med …
Normalt vil jeg nok tænke på timian som en god partner til de bagte gulerødder, men sammen med tahindressingen – narh. Så gulerødderne fik i stedet fennikelfrø, og det skal du prøve. Et godt markant match til mellemøstkøkkenet!
Godt tilbehør til fisk – og god frokost i sig selv
Vores fryser rummede heldigvis også en rest laks fra min mands første opdagelsesrejse i Inco (ikke den sidste!), så i første omgang blev grønkålssalaten tilbehør til fisken.
Men heldigvis var portionen også stor nok til, at der var til en madpakke til mig dagen efter. En god start på januar og hverdagen.
Andre grønkålssalater?
En pose grønkål rækker til mere end én salat – så her får du lige et par andre forslag:
Grønkålssalat med avocado og granatæble
Virkelig er godt tip at massere grønkålen med lidt olivenolie… det gør hele forskellen ? … og man behøver kun ganske lidt !
Hej Heidi – ja, det er overraskende simpelt og overraskende effektivt! Det har virkelig gjort mig til grønkålsfan :-) Som du måske har set, er der også efterhånden kommet mange andre grønkålsopskrifter på bloggen. Tak for din kommentar! Kh Bodil
Hvordan får du din dressing til at blive så hvid?
Hej Hans, det er nok fordi, jeg bruger lys tahin. Den køber jeg hos min etniske grønthandler. Du kan sagtens bruge en mørk tahin – forskellen er, at mørk tahin laves på skallede sesamfrø, og den lyse er lavet på afskallede sesamfrø. Og den lyse er mere cremet ud af bøtten. Under alle omstændigheder bliver tahinen lysere, når den bliver rørt op med vand og citronsaft. Håber det løser mysteriet! Kh Bodil