Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Min grønkålssalat med bagte gulerødder blev vores redning, da vi kom hjem ferien i starten af januar. Kender du det – at komme hjem til en køleskab, der er lidt hengemt? I mit var der en halv pose gulerødder og (heldigt!) et helt granatæble og nogle citroner. Ikke lige købt i går.

I køkkenskabet har jeg også næsten altid tahin, quinoa og nødder, og så manglede der ikke meget til min aktuelle craving: En god mættende salat efter alle de søde udskejelser i december.

Til alt held havde Lidl nemlig økologisk grønkål i rigtig fin stand. Klar til januar!

Det blev til en grønkålssalat med bagte gulerødder, quinoa og en god tahindressing med citron og hvidløg.

Bagte gulerødder smager godt med …

Normalt vil jeg nok tænke på timian som en god partner til de bagte gulerødder, men sammen med tahindressingen – narh. Så gulerødderne fik i stedet fennikelfrø, og det skal du prøve. Et godt markant match til mellemøstkøkkenet!

Godt tilbehør til fisk – og god frokost i sig selv

Vores fryser rummede heldigvis også en rest laks fra min mands første opdagelsesrejse i Inco (ikke den sidste!), så i første omgang blev grønkålssalaten tilbehør til fisken.

Men heldigvis var portionen også stor nok til, at der var til en madpakke til mig dagen efter. En god start på januar og hverdagen.

Grønkålssalat med bagte gulerødder, quinoa og tahin

Andre grønkålssalater?

En pose grønkål rækker til mere end én salat – så her får du lige et par andre forslag:

Grønkålssalat med avocado og granatæble

Luksus grønkålssalat med alt det go’e

Grønkålssalat chèvre chaud

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Grønkålssalat med bagte gulerødder

Salater

Rækker til: 4 som tilbehør

Forberedelse: 30 minutter

Tilberedning: 20 minutter

Til salaten skal du bruge:

  • 600 g gulerødder

  • 1/2 dl olivenolie

  • 1 tsk fennikelfrø

  • salt og peber

  • 3 dl kogt quinoa (ca. 2 dl ukogt)

  • 200 g grønkål

  • 1 dl granatæblekerner

  • 50 g ovnristede hasselnødder

Til dressingen skal du bruge:

  • 1 dl tahin

  • 1 fed hvidløg

  • Saft af 1/2 – citron

  • koldt vand

  • salt

Sådan laver du salaten:

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skræl eller skur gulerødderne, og skær dem i stave. Vend dem i olie, fennikelfrø, salt og peber, og bag dem i ca. 20 minutter. De sidste 5 minutter: Drys hasselnødderne ud på en plade, og bag dem med. Imens:

  2. Kog quinoaen med lidt salt efter anvisningen på pakken.

  3. Pil granatæblekernerne.

  4. Riv eller snit grønkålen fra ribberne, og skyl den grundigt. Slyng den i en salatslynge eller pres vandet af med et rent viskestykke. Masser grønkålen med lidt olivenolie, så den bliver blød og mørkegrøn, og hak den – enten i hånden eller i foodprocessor (ikke for fint).

  5. Bred grønkålen ud på et fad, fordel den kogte quinoa over og top op med gulerodsstavene.

  6. Fordel dressingen over, og pynt med granatæble og groft hakkede hasselnødder.

Sådan laver du tahindressingen:

  1. Rør tahin sammen med hvidløg og citronsaft. Rør lidt vand i ad gangen – først bliver dressingen helt tyk, efterhånden bliver den flydende igen. Tilsæt vand, til dressingen er så flydende, du vil ha’ den. Smag til med salt og citron.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Måske også noget for dig?

4 kommentarer til Grønkålssalat med bagte gulerødder, quinoa og tahin

  1. Virkelig er godt tip at massere grønkålen med lidt olivenolie… det gør hele forskellen ? … og man behøver kun ganske lidt !

    1. Hej Heidi – ja, det er overraskende simpelt og overraskende effektivt! Det har virkelig gjort mig til grønkålsfan :-) Som du måske har set, er der også efterhånden kommet mange andre grønkålsopskrifter på bloggen. Tak for din kommentar! Kh Bodil

    1. Hej Hans, det er nok fordi, jeg bruger lys tahin. Den køber jeg hos min etniske grønthandler. Du kan sagtens bruge en mørk tahin – forskellen er, at mørk tahin laves på skallede sesamfrø, og den lyse er lavet på afskallede sesamfrø. Og den lyse er mere cremet ud af bøtten. Under alle omstændigheder bliver tahinen lysere, når den bliver rørt op med vand og citronsaft. Håber det løser mysteriet! Kh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.