Følg med her:
Rabarberscones – friske scones med rabarber
Elsker du rabarber, og elsker du scones? Så er der ikke noget at betænke sig på. De her rabarberscones forsvandt i hvert fald som dug for den klare forårssol, da de blev serveret til en brunch. Friske og ikke for søde.
Rabarberscones er ikke for søde
Scones er et klassisk stykke engelsk bagværk, og de er allerbedst, når de er helt friske. Knitrende sprøde udenpå, luftige, bløde og delt i fine lag indeni. Ikke så søde som kage, men absolut heller ikke sunde som brød!
Spis dine rabarberscones lige, som de er. Måske til en kop afternoon tea – eller som vi gjorde: Til brunch.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du skal bruge:
- 170 g smør (frosset i ét stykke)
- 275 g mel
- 1 spsk bagepulver
- 3 spsk sukker
- ½ tsk salt
- 125 g creme fraiche
- ½ tsk vanillepulver
- 2 æg
- 150 g rabarber
- ekstra creme fraiche til at pensle med
- rørsukker eller tesukker til drys
Sådan gør du:
- OBS! Husk at smørret skal være frosset i ét stykke.
- Bland mel, bagepulver, sukker, salt og vaniljepulver i en stor skål. Pisk creme fraiche og æg sammen i en anden skål.
- Riv smørret groft på et rivejern, og bland det sammen med melet. Du skal ikke ælte, bare blande.
- Tilsæt æggeblandingen. Brug en stor ske, og fold forsigtigt dejen sammen. Den smuldrer stadig en del.
- Vend dejen ud på et let meldrysset bord, og saml den med hænderne. Ælt så lidt som muligt!
Fremgangsmåden herfra passer til én portion!
- Rul dejen ud til ca. 30 * 30 cm. Fold en tredjedel af dejen ind fra højre, derefter fra venstre. Fold nu fra oven og fra neden – så har du en firkant på ca. 10 * 10 cm i 9 lag. Læg den i fryseren i ca. 10 minutter.
- Imens – rens og hak rabarberne i små stykker.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Rul nu igen dejen ud til 30 * 30 cm. Fordel rabarberstykker over – helt ud til siderne.
- Rul dejen sammen som roulade, og læg den med samlingen nedad. Tryk den flad og stræk den en smule, så dejen bliver ca. 35 * 10 cm.
- Skær dejen ud i 5 lige store ca. kvadratiske stykker. Skær dem over diagonalt, så du får trekantede scones. Læg dem på bagepapir på en bageplade.
- Pensl med creme fraiche, og drys med sukker.
- Bag dine rabarberscones i ca. 15 minutter, til de er gyldne. Lad dem afkøle 5-10 minutter, før du serverer.
Tip: Scones skal ikke æltes!
Hemmeligheden bag de bedste scones er, at de næsten ikke skal æltes.
Når smørret kommer i kontakt med hænderne, smelter det, og det vil jeg gerne undgå. Derfor er tricket til fine lagdelte scones:
- Læg smørret i fryseren, og riv det groft.
- Bland dejen med en ske – ikke med hænderne.
- Saml dejen hurtigt med hænderne. Ælt så lidt som muligt.
- Frys dejen mellem første og anden foldning.
Det tager lige lidt ekstra tid, men det er nemt. Og meget taknemmeligt 🙂