Rabarberscones – friske scones med rabarber

Elsker du rabarber og scones - så prøv rabarberscones! Få også tricket til fine lagdelte scones - helt uimodståelige.

Elsker du rabarber, og elsker du scones? Så er der ikke noget at betænke sig på. De her rabarberscones forsvandt i hvert fald som dug for den klare forårssol, da de blev serveret til en brunch. Friske og ikke for søde.

Rabarberscones er ikke for søde

Scones er et klassisk stykke engelsk bagværk, og de er allerbedst, når de er helt friske. Knitrende sprøde udenpå, luftige, bløde og delt i fine lag indeni. Ikke så søde som kage, men absolut heller ikke sunde som brød!

Spis dine rabarberscones lige, som de er. Måske til en kop afternoon tea – eller som vi gjorde: Til brunch.

Rabarberscones - friske scones med rabarber

Rabarberscones – sommerscones med rabarber

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Køletid 10 minutter
Samlet 45 minutter
Giv de første stjerner!
Det her er scones efter alle kunstens regler – så du får flotte, flaky scones med sommerlig smag af rabarber. Perfekte til te og kaffe eller brunch.
Antal: 10 stk.

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 170 g smør (frosset i ét stykke)
  • 275 g mel
  • 1 spsk bagepulver
  • 3 spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 125 g creme fraiche
  • ½ tsk vanillepulver
  • 2 æg
  • 150 g rabarber
  • ekstra creme fraiche til at pensle med
  • rørsukker eller tesukker til drys

Sådan gør du: 

  • OBS! Husk at smørret skal være frosset i ét stykke.
  • Bland mel, bagepulver, sukker, salt og vaniljepulver i en stor skål. Pisk creme fraiche og æg sammen i en anden skål.
  • Riv smørret groft på et rivejern, og bland det sammen med melet. Du skal ikke ælte, bare blande.
  • Tilsæt æggeblandingen. Brug en stor ske, og fold forsigtigt dejen sammen. Den smuldrer stadig en del.
  • Vend dejen ud på et let meldrysset bord, og saml den med hænderne. Ælt så lidt som muligt!

Fremgangsmåden herfra passer til én portion!

  • Rul dejen ud til ca. 30 * 30 cm. Fold en tredjedel af dejen ind fra højre, derefter fra venstre. Fold nu fra oven og fra neden – så har du en firkant på ca. 10 * 10 cm i 9 lag. Læg den i fryseren i ca. 10 minutter.
  • Imens – rens og hak rabarberne i små stykker.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Rul nu igen dejen ud til 30 * 30 cm. Fordel rabarberstykker over – helt ud til siderne.
  • Rul dejen sammen som roulade, og læg den med samlingen nedad. Tryk den flad og stræk den en smule, så dejen bliver ca. 35 * 10 cm.
  • Skær dejen ud i 5 lige store ca. kvadratiske stykker. Skær dem over diagonalt, så du får trekantede scones. Læg dem på bagepapir på en bageplade.
  • Pensl med creme fraiche, og drys med sukker.
  • Bag dine rabarberscones i ca. 15 minutter, til de er gyldne. Lad dem afkøle 5-10 minutter, før du serverer.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!
Rabarberscones - friske scones med rabarber

Tip: Scones skal ikke æltes!

Hemmeligheden bag de bedste scones er, at de næsten ikke skal æltes.

Når smørret kommer i kontakt med hænderne, smelter det, og det vil jeg gerne undgå. Derfor er tricket til fine lagdelte scones:

  • Læg smørret i fryseren, og riv det groft.
  • Bland dejen med en ske – ikke med hænderne.
  • Saml dejen hurtigt med hænderne. Ælt så lidt som muligt.
  • Frys dejen mellem første og anden foldning.

Det tager lige lidt ekstra tid, men det er nemt. Og meget taknemmeligt 🙂

Rabarberscones - friske scones med rabarber

Flere kager med rabarber

Rabarbertærte med marcipan
Den smukkeste og skønneste sommerdessert med rabarber. Nyd den med lidt koldt flødeskum eller vaniljeis.
Gå til opskrift
Rabarbertærte med marcipan
Rungstedtærte med rabarber – rabarberkage med gær
Rungstedtærte er en klassisk gærkage med både creme og remonce. Og her det lille ekstra: Rabarberkompot!
Gå til opskrift
Rungstedtærte med rabarber – rabarberkage med gær
Rabarbercrumble – den bedste!
Denne krydrede rabarbercrumble er en helt uimodståelig sommerklassiker – med ingefær og appelsin og knasende sød crumble.
Gå til opskrift
Rabarbercrumble verdens bedste med ingefær og appelsin
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: