Følg med her:
Surdej
At bage med surdej er nok det bedste, jeg har gjort for min brødbagning i mange år. Som i ‘al den tid, jeg har bagt mit eget brød’. Surdejsbrød har en forrygende smag, det er nemmere at fordøje for maven end konventionelt gærbrød – og så er det bare så taknemmeligt at bage brød med en spændstig krumme og store lækre lufthuller.
Surdejshveder – hveder med surdej
Gulerodsboller med surdej – koldhævede gulerodsboller
Surdejsboller uden gær – lækre, luftige boller med sesam
Hampeboller – koldhævede surdejsboller med hampefrø
Koldhævede grovboller med rugmel og havreklid
Koldhævede femkornsboller med kardemomme
Koldhævede havreboller med æble og kanel
Koldhævede græskarboller – saftige grovboller
Surdejsboller med malt og kastanjer
Kerneboller – grove surdejsboller med kerner og frø
Tip: Hvorfor bage med surdej?
Kom godt i gang med surdejsbrød
Hvis du er nybegynder i surdejsfaget, så har jeg to forslag til dig:
- Lav din egen surdej. Det har jeg lavet et længere indlæg om her. Der står også en flok gode tips om mel, hvordan du passer din surdej og meget mere. Hvis du ikke er den tålmodige type, kan du sikkert også få en lille klat surdej af en ven eller købe den.
- Start med de helt simple surdejsboller,hvor du også kan give dem en smule gær som backup. Jeg beskriver hele processen grundigt trin for trin, og jeg viser, hvordan jeg håndterer dejen i en lille video.
Hvis du allerede er dus med surdej, kan du fx springe direkte til mine surdejsboller med sesam. Bagt med ren surdej, helt uden gær.
Når du først er i gang, kan du sikkert ikke lade være med at eksperimentere. Jeg kan i hvert fald ikke, og derfor er der mange varianter af surdejsboller her på bloggen.
Jeg håber, du finder en opskrift, du har lyst til at prøve. Og så vil jeg bare sige: Rigtig god bagelyst!