Nem brownie uden nødder – den ultimative!

Her får du en nem brownie fuld af chokolade og smør, så den smelter på tungen. Den er lynhurtig at lave. Og behøver jeg at sige, at den smager fantastisk?

Her får du en nem brownie fuld af chokolade og smør, så den smelter på tungen. Den er lynhurtig at lave. Og behøver jeg at sige, at den smager fantastisk?

Du får en pænt stor portion – min var stor nok til, at jeg kunne forære nogle til vores søde naboer. Til deres fryser, sagde jeg. Og de svarede dagen efter: Det er nogle farlige brownies at ha’ i fryseren!

Ja, beklager!

Et par tips, før du begynder!

  • Vælg en god mørk chokolade, gerne 60-70 %.
  • Pisk æggesnapsen g-r-u-n-d-i-g-t. Den skal være hvid og luftig.
  • Bag gerne i god tid. Din brownie er endnu bedre i morgen, når den har sat sig lidt. Du kan opbevare den ved stuetemperatur eller lidt køligere. Ingen grund til køleskab, der bare gør den stiv.
Nem brownie uden nødder - den ultimative!

Nemme brownies uden nødder

Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Giv de første stjerner!
Der er dømt smeltende chokolade i munden, når du bager dine egne brownies. Med den rigtige blanke overflade og fuld af mørk chokolade.
Antal: 24 stykker

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 150 g smør
  • ½ dl vand
  • 350 g mørk chokolade
  • ¼ tsk salt
  • 4 æg
  • 200 g sukker
  • 150 g farin
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 125 g mel

Sådan gør du: 

  • Vej og mål alle ingredienser af først. Beklæd din form med bagepapir. Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
  • Skær smørret i tykke skiver, og smelt dem blidt i en gryde sammen med vandet. Hak chokoladen imens.
  • Når smørret er smeltet – tag det af varmen, og rør chokolade og salt i. Rør, til chokoladen er helt opløst.
  • Pisk æg, sukker, farin og vaniljesukker, fx med en håndmixer, til det er let og luftigt. 4-5 minutter. Vend det forsigtigt i chokoladeblandingen, så det bevarer luftigheden.
  • Sigt melet, og vend det forsigtigt i dejen – rør kun længe nok til, at dejen er jævn. Hæld den op i bradepanden. Bag den i ca. 25-30 minutter. Den skal være lidt underbagt i midten, men ikke flydende (tjek 1: Der må gerne følge lidt fugtige krummer med, hvis du stikker et træspyd eller en tandstik i den, men ikke blød dej. Tjek 2: Den må ikke skvulpe, når du vipper den).
  • Lad dine brownies køle HELT af, før du skærer dem ud.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Nem brownie uden nødder – eller med …

Dette er en basisopskrift på brownie, så jeg har bagt den uden nødder eller andet. Helt basic. Men hvis du elsker nødder, skal du ikke holde dig tilbage.

Når jeg bager brownies med nødder, nøjes jeg med at drysse dem ovenpå til sidst. Så får de lidt farve, de bliver ekstra sprøde, og de smager af lidt mere. Du kan bruge både hasselnødder, valnødder, pekannødder og cashews.

Hvordan kan jeg se, om min brownie er færdig?

Brownies er lidt specielle hvad bagetid angår. For det lækre ved dem er lige præcis, at de ikke er gennembagte som en sandkage. De skal være det, amerikanerne kalder fudgy og chewy. Smelte i munden.

Du får lige et par tips:

Tip nr. 1: Sæt et ur. Den der med at se på sit eget ur og tænke – dem husker jeg lige – den virker i hvert fald ikke for mig. Og sæt hellere tiden lidt for kort end lidt for langt. Altså, sæt den til fx 22 minutter, så du kan gribe ind, hvis din ovn bager lidt hårdere end min.

Og hvordan tjekker du så?

Tip nr. 2: Brug en tandstik (eller et træspyd). Stik den ned ca. midt i din brownie og se så: Følger der blød dej med op: Bag videre. Følger der bare lidt krummet dej med op: Den er lige tilpas. Følger der næsten intet med op, så er din brownie allerede bagt rigeligt, så skynd dig at få den ud af ovnen i en fart.

Tip nr. 3: Vip med formen. Hvis dejen bølger, skal den helt sikkert have noget mere.

Hvis du spørger mig, må en brownie hellere være bagt lidt for lidt end lidt for meget, så pyt, hvis det midterste stykke blev til den bløde side. Nyd, at resten af din brownie er lige tilpas.

Andre brownies?

Hvis du elsker brownies, kan du måske også få lyst til lidt variation. Hjemme hos os er en enkelt slags brownie i hvert fald ikke nok, så du får lige et par ekstra at vælge imellem:

Espresso brownies med valnødder
Chokolade og kaffe er altid et godt match – og i en espresso brownie er det endnu bedre. Nem at lave!
Gå til opskrift
Espresso brownies med valnødder
Brownie med påskeæg – påskebrownie
Hvis du gerne vil servere en nem og fin kage til påske, så er den her. En portion giver 24 stykker, så du kan godt invitere mange gæster ◡̈ Og resten kan sagtens fryses.
Gå til opskrift
Brownie med påskeæg - påskebrownie

Ingredienser til brownies

En brownie er en af de kager, der ikke kræver utallige ingredienser. Den kræver heller ikke de store bage-skills. Men chokolade må den ikke gå ned på!

  • Chokolade. Vælg en god mørk chokolade. Hvilken chokolade? Jeg har en svaghed for Belgiske Callebaut. Det er bare toppen af poppen, både hvad angår smag og egenskaber. Jeg køber rask væk 2,5 kg chokoladeknapper (!), og dem får jeg brugt til alverdens lækre bageprojekter. Også til overtræk, når jeg er i det humør. De holder sig længe, bare de ikke står for varmt (max 20 grader). Når du bruger dem i brownies, skal du ikke hakke chokoladen først. Og du får en salig, himmelsk chokoladesmag.
  • Smør. Jeg bager med saltet smør – hvis du bruger usaltet smør, skal der ekstra salt i dejen, smag dig frem. (En god undskyldning for at smage på dejen …)
  • Æg. Æg er det eneste, der får dine brownies til at hæve. Nul bagepulver eller andet. Så der skal æg i!
  • Vaniljesukker. Det løfter sødmen til nye eksotiske højder. Især hvis du har en god ‘ægte’ vaniljesukker. Den fik jeg ved et held fra FreshLand: Sukker med findelt vanilje. Nøj, hvor den dufter!
  • Sukker og farin. Farin giver ekstra fylde til smagen, lidt karameliseret. Uhm.
  • Salt. Salt i en kage? Ja, salt i en kage! Det fremhæver chokoladesmagen på himmelsk vis.
  • Mel. En smule til at holde konsistensen. Men endelig ikke for meget. Jeg bager så vidt muligt altid økologisk, men der er ingen grund til at ofre dyrt, proteinrigt mel på din brownie. Ganske almindeligt hvedemel.

Kan brownie fryses?

Du kan sagtens gemme en rest brownies i fryseren. Det er en god idé at skære den i stykker og gemme stykkerne adskilt af madpapir i en dåse eller en plasticpose. De holder 2-3 måneder ved -18 grader.

Espresso brownies med valnødder
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Ingen kommentarer endnu

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse:




  1. De bedste og nemmeste brownies med en lækker sprød overflade. Nu er de medbragt til tre forskellige arrangementer og både børn og voksne er begejstrede – og jeg har bagt dagen før uden stress. Lidt bær ved siden af er også altid et hit!

    • Hej Marina, det var dog den dejligste kommentar! Tak! Vi elsker den også 🙂 Kh Bodil

  2. Super lækker brownie. Selv flere dage efter bagning, er den stadig dejlig fugtig. Måske farinen der gør det.. Opskriften blir helt sikkert gemt under favoritter!

    • Hej Lene, tusind tak! Nogle gange tænker jeg, at det mere er konfekt end kage. For ja, den holder fugtigheden rigtig godt. Og hvis du lige skal ha’ den ud af synsfeltet, kan du putte den i fryseren 🙂 Kh Bodil